Віра Олександрович

Чиновників на Тернопільщині тепер можна буде застати на роботі о 8 годині (відео, фото)

Чайчук

Тернопільщина ввійшла до числа регіонів зі значним поширенням COVID-19, тому фахівці рекомендували переглянути і навіть посилити низку протиепідемічних заходів відразу у 7-ми районах нашого краю.

Позачергове засідання регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Тернопільській обласній держадміністрації відбулося вчора, 22 червня. Значна частина інформації, що там прозвучала, - давно відома. Ба більше, наприклад, деякі вимоги висунули і почали виконувати у Тернополі з власної ініціативи ще минулого тижня.

Штаб_область
Штаб_область

- За показниками наповненості лікарень, а також кількості зроблених ПРЛ та ІФА-досліджень ми навіть випереджаємо деякі регіони, проте за динамікою зростання випадків інфікування COVID-19 Тернопільська область перевищує доведені вимоги, визначеним Постановою Кабінету Міністрів, - каже в. о. директора Тернопільського обласного лабораторного центру Оксана Чайчук. - Він не має перевищувати 10%, а в нас - 22,8%, тому наш край і належить до регіонів зі значним поширенням COVID-19.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів від 17.06.2020 р. №500 визначили нові вимоги до визначення епідситуації в регіонах. Зокрема, це показник завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим COVID-19. У нашій області, за словами Оксани Чайчук, він становить 18%. Середня кількість тестувань методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПРЛ) та імуноферментного аналізу (ІФА) у нашій області становить 38. Втім, піти на деякі зміни довелося.

- Так, в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування робочий день тепер розпочинатимуть о 8 годині ранку, - каже заступник голови обласної держадміністрації Ігор Гайдук. – Натомість у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах), органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду працівники будуть виходити на роботу о 10 годині. Усе це для того, щоб уникнути скупчення людей.

Гайдук
Гайдук

Крім того, у семи районах краю місцевим комісіям рекомендували переглянути і посилити протиепідемічні заходи. Зокрема, йдеться про: Бучацький, Козівський, Лановецький, Чортківський, Шумський, Збаразький і Тернопільський райони, а також обласний центр. Власне, саме в Тернополі нині карантинні вимоги чи не найсуворіші, причому їхнє дотримання ретельно перевіряють.

Фото і відео з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео