Олеся Поліщук

Чиновники Тернопільщини працюватимуть за новими правилами

7762e0562a97ef861b4c05cfff54eac0 (1)

Для працівників Тернопільської обласної державної адміністрації затвердили Правила етичної поведінки.

Розпорядження про це підписав голова ОДА Володимир Труш.

– Ці Правила визначають сукупність моральних та професійно-етичних принципів, правил та вимог, які регулюють засади поведінки працівників обласної державної адміністрації під час виконання ними своїх службових повноважень, – йдеться в документі.

Правила ґрунтуються на положеннях Конституції України, законодавства про державну службу та у сфері запобігання корупції, Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених Національним агентством України з питань державної служби, що спрямовані на зміцнення авторитету державної служби, репутації державних службовців, а також на забезпечення інформування громадян про норми поведінки державних службовців стосовно них.

Документ визначає, що основною метою діяльності працівників обласної державної адміністрації є служіння народу України та територіальній громаді, охорона та сприяння реалізації прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина.

Дотримання вимог цих Правил працівниками обласної державної адміністрації, які є державними службовцями, враховуватиметься під час проведення щорічного оцінювання результатів їхньої службової діяльності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео