Віра Олександрович

COVID-19 на Тернопільщині зараз мають понад 700 людей, 19 із них – у важкому стані  (відео, фото)

Демянчук

Продовжувати дію карантинних заходів будуть на Тернопільщині. Таке рішення ухвалили сьогодні, 8 липня, під час засідання регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Тернопільській обласній держадміністрації (ОДА).

Нагадаємо, через те, що останнім часом у Тернополі і кількох районах краю число хворих почало зростати, експерти вирішили карантинні обмеження не послаблювати. Тепер члени комісії проаналізували свіжу інформацію і окреслили наступні кроки для життя області у так званій «зеленій зоні».

Штаб1
Штаб1

Оскільки падіння рівня захворюваності медики не зафіксували, то вирішили, що треба посилити контроль за дотриманням карантинних вимог на підприємствах та у закладах громадського харчування області.

Ми прийняли цілий ряд важливих рішень, каже перший заступник голови ОДА Ігор Дем’янчук. – Усі вони спрямовані на неухильне дотримання карантинних вимог. Йшлося і про додаткові перевірки контролюючих служб, і про налагодження ефективної роботи лабораторного центру.

Тож принагідно на засіданні комісії обласним управлінням Держпродспоживслужби і Держпраці доручили посилити контроль за здійсненням протиепідемічних заходів на виробництвах, де працює понад 250 осіб.

Штаб2
Штаб2

До слова, 8 липня у нашій області в лікарнях допомогу надавали 116-ти особам із діагнозом COVID-19. Причому, за словами медиків, 19 людей нині перебувають у важкому стані, тобто потребують кисневої підтримки або навіть ШВЛ. На амбулаторному лікуванні, тобто вдома наразі лікуються понад 700 осіб.

– За показниками проведення кількості тестувань і кількістю первинних випадків недуги наша область відповідає доведеним критеріям, – каже головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. – Натомість показник динаміки зростання кількості інфікованих протягом останніх днів збільшується – нині у нас вже вище 60%. Нагадаю, Кабмін вимагає – не більше 10%.

Зауважимо, засідання оперативного міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації у Тернополі відбудеться уже завтра, 9 липня. Як стало відомо «Терену», там хочуть, окрім іншого, дозволити закладах громадського харчування і нічним клубам працювати без обмеження робочого дня до 22.00. Втім, на пом’якшення карантинних вимог можуть розраховувати не усі.

Фото і відео з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео