Делегація Байковецької сільської ради з робочим візитом відвідала Естонську Республіку (фото)

4f130ebbb13523320a5c7faaf56f88ee

Підсумком зустрічі стало підписання міжнародної Угоди про співпрацю. Партнером Байковецької громади став муніципалітет Ельва, розташований неподалік міста Тарту.

Документ підписали 25 жовтня 2019 року заступник Байковецького сільського голови Віктор Пулька та голова ради муніципалітету Ельва Маано Коемец. До речі, місце підписання угоди  було дуже особливим. Це відбулося у єдиному, діючому нині в Естонії водяному млині.

Метою співпраці є розвиток партнерських стосунків між обома органами самоврядування та їх мешканцями в дусі пошанування прав, культури і звичаїв обох народів. Зустріч була результативною. Цікавими та інформативними були презентації діяльності обох сторін, знайомство з функціонуванням закладів освіти, культури, соціальної сфери, роботою підприємств розташованих на території муніципалітету. У рамках укладеної угоди сторони зобов’язались взаємодіяти у напрямку взаємного зростання, обміну успішними практиками, досвідом самоврядування і реалізації спільних проектів.

Після повернення в громаду члени делегації, а це, окрім Віктора Пульки, начальник відділу юридичної та кадрової роботи Олена Біла, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Тетяна Сидорко та заступник начальника відділу освіти Володимир Семирко, ділилися своїми враженнями про поїздку.

-Хочеться подякувати нашим естонським друзям за гостинність, за бажання співпрацювати і допомагати нам наблизитися до Європи. В муніципалітеті один з депутатів зборів (ради) запитав Маано Коемця, навіщо нам, нині  успішним  і забезпеченим, допомагати українській громаді. І відповідь голови ради вразила усіх. Він зауважив, що коли Естонія вийшла зі складу Радянського Союзу їй теж допомагали. Адже і Швеція, і Фінляндія докладали максимум зусиль, аби естонці жили краще. Тому кожному потрібно пам’ятати своє минуле, примножувати добрі справи і бути вдячним за все, - пишуть на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео