Орест Сарматський

Держпідтримку аграріїв можуть анулювати через карантин (Агроновини)

3101 (Copy)

У проекті переглянутого урядом Держбюджету на 2020 рік планується урізати витрати на держпідтримку АПК. Про це йдеться у проекті документу.

У документі зазначено, що запланована раніше державна підтримка аграріїв у розмірі 4 млрд грн, буде повністю анульована. Варто зазначити, що напередодні Денис Шмигаль, прем'єр-міністр, повідомив, що в Україні буде створено стабілізаційний фонд держави у розмір близько 200 млрд гривень.  Таким чином, уряд має намір наповнювати ресурс фонду, втому числі і за рахунок скасування державної підтримки агропромислового комплексу.

Джерело: аgravery.com 

3102 (Copy)
3102 (Copy)

Виробники м’яса та молочних продуктів вимушені зменшити випуск своєї продукції 

Зсеншуються замовлення на молочну та м’ясну продукцію через спад споживчих настроїв.  Про це повідомляє bykvu.com. За словами Максима Фастєєва, аналітика ринку молочної продукції в агенції Infagro, продажі молокопродукції на експорт також будуть ускладнені через карантинні заходи, яких дотримуються іноземні уряди. Тому молочарі будуть вимушені знизити обсяги виробництва, відповідно, закупівельна ціна молока також впаде, і на це може накластись подальше падіння курсу гривні.

На думку експертів, проблеми можуть спіткати й свинарів, які в попередні роки робили свою основну виручку завдяки закупам перед Пасхою. За даними асоціації «Свинарі України», через карантин закупівельні ціни на живець свиней підскочили на 3%, або до 45-47 грн/кг.

— Так трапилось, бо населення через карантин не може купувати м’ясо на стихійних ринках та пішло в супермаркети, аби купити свинину «про запас» на заморозку. Більше м’яса уже не потрібно, його купуватимуть менше, а отже, закупівельна ціна напередодні Великодня також впаде, чого ніколи не було в попередні роки, — пояснює Фастєєв.

Джерело: аgravery.com 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео