Десятикласниця з Шумська навчатиметься у США (фото)

99142315_632786623973208_6847742676733788160_n

Десятикласниця Шумського НВК Ірина Слободянюк стала фіналісткою Програми обміну майбутніх лідерів (FLEX). Тепер вона має можливість наступний навчальний рік провести в США, де вчитиметься та житиме в американській родині.

- Вітаємо фіналістку Міжнародної програми FLEX Ірину Слободянюк, ученицю 10 класу Шумського НВК – гімназії та вчительку англійської мови Стефанію Михайлівну Шимків з перемогою. Ірина матиме можливість навчатись в одній з американських шкіл та проживати в американській родині протягом наступного навчального року. Зичимо успіхів! – повідомляють в учнівському самоврядуванні Шумського НВК.

Довідка: Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) – це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) – Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській родині.

FLEX був заснований у 1992 році, як основна програма Євразійської Шкільної Ініціативи Акту на Підтримку Свободи. Програма фінансується Державним Департаментом Сполучених Штатів. Основною метою FLEX є покращення взаєморозуміння між країнами та надання можливості молоді з Євразії спостерігати за американським державним устроєм та бути його частиною. З початку існування програми у 1993 році більш ніж 22 000 молодих людей з Євразії взяли участь у FLEX і повернулися до своїх країн сповнені нового ентузіазму, бажання допомагати іншим та ділитися своїм набутим досвідом та знаннями для покращення життя у своїх громадах та країнах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео