Орест Сарматський

Дівчина-підліток з Тернополя закінчила життя самогубством

Ambulance car speeding, blurred motion

Цієї ночі, як повідомляє генеральний директор Центру екстреної медичної допомоги Михайло Джус, бригада швидкої виїжджала на вулицю Володимира Великого у Тернополі, де уже не змогла надати допомогу 15-річній пацієнтці.

- Дівчина здійснила суїцид. На жаль, медикам екстреної допомоги довелося констатувати біологічну смерть, яка настала до прибуття бригади швидкої, - йдеться у дописі.

Обставини інциденту наразі з’ясовують працівники поліції.

Нагадаємо, за перше півріччя цього року в Україні діти скоїли 69 самогубств і 329 спроб самогубств. Раніше повідомлялося, що Департамент кіберполіції НПУ заблокував понад 60 тематичних груп, які пропагували культ насильства та смерті серед дітей, поінформувала вона. Нагадаємо, за словами генерального прокурора Ірини Венедіктової кількість дитячих суїцидів у цьому році перевищила показники 2019-20 років.

До речі, у Тернополі функціонує «Клініка, дружня до молоді», де підлітки можуть анонімно отримати медичну та психологічну допомогу. Кваліфіковані спеціалісти надають комплексну медико-соціальну, психологічну та правову допомогу молодим людям на основі дружнього до них підходу, рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я і Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ). Мережа «Клінік, дружніх до молоді» заснована на принципах доступності, добровільності, доброзичливості, конфіденційності, анонімності і неосудливому ставленні.

У клініці молодь може дізнатися все про збереження здоров`я, профілактику захворювань, що передаються статевим шляхом, в тому числі ВІЛ – інфекцій, репродуктивне здоров‘я. Звернутися сюди можна також у випадку депресії, ризикової поведінки, непорозуміння у взаєминах з однокласниками, батьками чи протилежною статтю та у разі виникнення інших проблем, що турбують молодих людей. Для отримання допомоги можна записатися на прийом до фахівців клініки, спілкуючись один-на-один з реєстратором, а також за допомогою журналу самозапису або за телефоном. Знайти такі заклади у Тернополі можна за наступними адресами: вул. Р. Купчинського, 14 - КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2», (0352) 23-67-75; вул. Ю.Федьковичка, 16 - КНП «Тернопільська міська дитяча клінічна лікарня»; вул. Стадникової, 22 - кабінет психолога, юриста, соціального працівника Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, телефон – (0352) 23-55-92. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео