Віра Олександрович

Зрозуміти себе і дізнатися, що приховують інші, у Тернополі зможуть усі охочі (фото)

Основне_психотерапевти
  • Тиждень відкритих дверей проведуть у Студії психологічного розвитку. Триватиме така унікальна акція у Тернополі від 17 до 29 липня. Тож взяти участь у презентаціях тренерів, дізнатися про їхні методи роботи і створені ними майстер-класи – встигнуть усі охочі.

Організатори підкреслили: презентації відбуватимуться лише у будні - о 18.30 і 19.30, із вівторка до п’ятниці. Вхід на них – безкоштовний. А от майстер-класи запланували на суботу і неділю, 28 і 29 липня. Вартість участі у них  - 50 гривень. Причому попередня реєстрація на всі заходи - обов’язкова!

Лубківський
Лубківський

- Крім того, у суботу, 28 липня, відбудеться відкрита лекція-диспут на тему «Що таке психологія, психотерапія і коучинг? І навіщо вони нам потрібні?», - додає співорганізатор акції, представник Студії психологічного розвитку Ігор Лубківський. - Участь у такій лекції - теж безкоштовна!

Варто додати, що інформацію про цей захід активно розповсюджують через соціальну мережу «Фейсбук», тому обрати для себе один або кілька заходів, а також зареєструватися на них – доволі просто (ТУТ).

- Наша Асоціація - відносно невелика: 9 дійсних членів і ще 2-3 симпатики, які теж більшою чи меншою мірою постійно працюють у наших проектах, але зате - ми всі... різні і по-своєму унікальні, - розповідає Ігор Лубківський. - Ми працюємо у різних напрямках. У когось це - психоаналіз, в інших - гештальт, а у декого - системна сімейна терапія. Але саме таке різноманіття і дозволяє нам успішно працювати разом у різних волонтерських (і не тільки) проектах. Цей же підхід ми пропонуємо і тут, тобто ви можете обрати будь-який майстер-клас у будь-кого із наших тренерів.

До речі, гостей чекатимуть на просп. С. Бандери, 15 (центральний міський стадіон). Вхід - біля магазину «Ліс і Сад», 2-й поверх - «Студія психологічного розвитку» (про це «Терен» також писав ТУТ і ТУТприм.).

Повна програма Тижня відкритих дверей у Студії психологічного розвитку

Вівторок, 17 липня 19.30-20.30 Біосугестія - унікальний метод м'якого негіпнотичного навіювання, що допомагає при психосоматичних розладах, порушеннях сну, травлення, безпричинних коливаннях настрою тощо. Докладніше про сам метод можна почитати на сайті його автора - Олександра Стражного (Україна-Угорщина). Презентацію проведе психолог, аналітик, коуч, тілесний терапевт, голова ГО «Асоціація психологів України «Разом заради майбутнього» Ігор Лубківський. Реєстрація на подію – ТУТ.

Лубківський_лекція
Лубківський_лекція

Середа, 18 липня 18.30-19.30 Травмофокусна терапія Томаса Вебера (Австрія). «Кожен біль має свою історію», – каже засновник цього методу. Тому шляхом регуляції центральної нервової системи, знайшовши цю історію, можна позбутися хронічного і гострого болю. Докладніше про метод можна прочитати на офіційному сайті інституту Томаса Вебера. Презентацію проведе Віталія Мушій – соціальний педагог, гештальт-терапевт, донедавна – заступник керівника міського центру реабілітації дітей-інвалідів, волонтер, член і співзасновник ГО «Асоціація психологів України «Разом заради майбутнього». Реєстрація на подію – ТУТ.

19.30-20.30 TRE (Trauma and stress releasing exercises), тобто спеціальний набір вправ для звільнення від стресу і напруги, що накопичуються у нашому тілі упродовж життя. Метод розроблений доктором Девідом Берселі. Після кількаразового виконання комплексу вправ під наглядом тренера, далі їх можна виконувати самостійно. Докладніше про метод - на сайті міжнародної організації TRE. Презентацію проведе сертифікований TRE-тренер Ігор Лубківський. Увага! Учасникам варто одягнути зручний одяг (шорти, джинси, спортивні штани тощо). Реєстрація на подію ТУТ.

Ніженко
Ніженко

Четвер, 19 липня 18.30-19.30 «Сад моєї сексуальності» - це про тілесність, сексуальність і цілісність. Як взаємодіють між собою ці речі, розкаже Марія Ніженко – психолог, системний сімейний терапевт, казка- та арт-терапевт. Ви це неодмінно побачите! Реєстрація на подію ТУТ.

19.30-20.30 КСТ-масаж. Краніосакральна терапія – метод, який довго був «у вигнанні», але нині визнаний більш як у 50-ти країнах світу, у тому числі – у Західній Європі та США. Терапія психосоматичних розладів, покращення сну, настрою, звільнення від депресії і швидке відновлення працездатності відбувається завдяки легким дотикам рук терапевта, відновленню природних ритмів організму. У презентації буде представлене поєднання КСТ-терапії із техніками класичного і холістичного масажу, яке понад 3 роки успішно використовують для реабілітації воїнів АТО. Докладніше – ТУТ. Ведучий - Ігор Лубківський. Реєстрація на подію – ТУТ. П’ятниця, 20 липня 18.30-19.30 «Як ми чуємо один одного?» Що ми говоримо словами, а що – тілом? Від чого залежать наша взаємодія і наші стосунки? Про все це ви дізнаєтеся на презентації Марії Ніженко. Реєстрація на подію – ТУТ.

Майстер-клас
Майстер-клас

Субота, 28 липня 11.00-13.00 Відкрита лекція-диспут: «Що таке психологія, психотерапія і коучинг? І навіщо вони нам?». Це – лекція для тих, хто ще не готовий експериментувати над собою і тому попередньо хоче визначитися, чи це йому потрібно. Розмова - у відкритому форматі, тому можна ставити запитання, ділитися своїм баченням і спільно розмірковувати над роллю психології і психотерапії у нашому житті. Запрошують усіх охочих, але - теж за умови попередньої реєстрації (максимум учасників – 20 чол.). Безкоштовно! Реєстрація на подію ТУТ.

Мушій
Мушій

13.30-15.00 «Що таке гештальт?». Майстер-клас проводить Віталія Мушій – соціальний педагог, гештальт-терапевт, учасник волонтерських проектів «Зустрічі родин загиблих воїнів», «Сімейні зустрічі» тощо. Про гештальт-терапію відомо уже багато… але, напевно, ще не всім. Тож, якщо хочете познайомитися із цим ближче, – неодмінно приходьте. Реєстрація на подію – ТУТ.

15.30-17.30 «Глибинний контакт» - майстер-клас про вміння глибинно довіряти і відкривати один одного - на підсвідомому рівні, а розуміти - на тілесному; бути в одному потоці і на одній хвилі. Майстер-клас насамперед призначений для сімейних (і не тільки) пар, але можна приходити і тим, хто пари ще (чи вже) не має. Ведуча - Марія Ніженко. Реєстрація на подію ТУТ. 18.00-19.00 Майстер-класі з біосугестії. Це – унікальний метод м’якого, негіпнотичного навіювання. Він допомагає при психосоматичних розладах, порушеннях сну, травлення, безпричинних коливаннях настрою тощо. Докладніше про сам метод можна почитати на сайті його автора - Олександра Стражного (Україна-Угорщина). Майстер-клас проведе Ігор Лубківський, який навчався методу в самого автора. Реєстрація на подію – ТУТ. Неділя, 29 липня 10.00-12.00 «Моє внутрішнє звірятко». Майстер-клас про те: - Як добре ми знаємо свої потреби? - Чи чуємо внутрішні імпульси, які попереджають нас про небезпеку? - Чи в контакті ми зі своїми інстинктами? - Чи дружимо зі своїм внутрішнім звірятком? Використовувані методи – арт-терапія, системна сімейна терапія. Майстер-клас проведе Марія Ніженко. Реєстрація на подію ТУТ. 12.30-14.00 «Мама і дитина» Майстер-клас, на якому учасники спробують розібратися у стосунках матері і її дитини. Де закінчується любов і починається патологічна прив’язаність? Що краще: не любити свою дитину взагалі чи любити її неправильно? Як стосунки між мамою і дитиною впливають на розвиток дитини і навіть на те, як часто вона хворіє? Майстер-клас проведе Віталія Мушій. Не сумнівайтеся – буде цікаво! Реєстрація на подію ТУТ. 14.30-16.00 Майстер-клас за методом TRE (Trauma and stress releasing exercises). Метод розроблений доктором Девідом Берселі, який протягом багатьох років, проживаючи у «гарячих точках», зокрема - в Ізраїлі і Лівані, спостерігав за дітьми, які, переживши бомбардування, тремтять від стресу. Так він придумав цілий комплекс вправ, який допомагає викликати це тремтіння штучно, звільняючи таким чином організм від накопичених ним наслідків стресу. Докладніше про цей метод можна прочитати ТУТ. Майстер-клас проведе Ігор Лубківський. Реєстрація на подію ТУТ. Увага! На майстер-клас варто одягнути зручний одяг (джинси, шорти, спортивні штани), бо частина вправ проводиться лежачи на карематах (буде можливість переодягнутися на місці). 16.30-18.00 «Мій світ – мої межі! Що ми вкладаємо у це поняття? Де ми в своєму світі і яке місце в ньому займають інші? Де є взагалі межа «Я-Світ»? Учасники будуть шукати відповіді на ці питання, пізнавати краще себе і своє оточення цікавими арт-терапевтичними методиками. Майстер-клас проведе Зоряна Михальська – психолог, художник, арт-терапевт, а також - один зі співзасновників нашої Асоціації психологів. Реєстрація на подію ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео