Віра Олександрович

Для чого Тернополю передають відразу кілька гуртожитків (фото)

Основне

Проект рішення «Про надання згоди на прийняття гуртожитків до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади» нещодавно оприлюднили на сайті мерії.

Автор цього документу – начальник міського управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський. Він пропонує депутатам, розглянувши звернення ВП «Рівненсько-Тернопільське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця», погодити безоплатне прийняття до комунальної власності Тернопільської МТГ гуртожитків за адресами: вул. Бродівська, 32 б, вул. Шопена, 17 і вул. Вояків дивізії «Галичина», 1.

Дивізії3
Дивізії3

Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозбереження та енергоефективності (голова – Галина Гевко).

Шопена1
Шопена1

А контролювати, насправді, буде що. Наприклад, гуртожиток на вул. Шопена, 17 – це… не гуртожиток. Нагадаємо, наприкінці 2016 року у приміщенні, яке реконструювали і перебудували, залізничники отримали квартири. У такий спосіб керівництво «Львівської залізниці» і представники місцевої влади привітало власників «свіжого» житла із професійним святом.

Шопена2
Шопена2

Окрім того, є запитання і до іншої будівлі. Адже приміщення на вул. Вояків дивізії «Галичина», 1 уже давно пустує (як і сусідня, до речі, будівля, що теж належить залізниці – прим.). Фактично, воно вже кілька років поспіль є «помешканням» для бомжів, хоча розташоване у дуже вигідному місці. Адже поруч – вокзал і центральна частина міста.

Дивізії1
Дивізії1

Якою буде доля цієї будівлі після передачі його місту? Припущення можуть бути різними. Але швидше за все там «виросте» щось нове і велике, причому – не обов’язково житлове. Скажімо, через дорогу уже діє великий приватний готельно-ресторанний комплекс, що є доволі популярним у туристів, завдяки своєму розташуванню. До того ж, там раніше також було старе і запущене приміщення, яке нові власники зовсім перебудували.

Дивізії2
Дивізії2

Третій із вказаних у проекті рішення гуртожитків розташований у менш привабливій місцині. Вулиця Бродівська – це колишній промисловий район. Щоправда, більшість підприємств, що там діяли, закрилися або перепрофілювалися.

Бродівська
Бродівська

До речі, на наступній, 36-й сесії повинні розглянути чимало цікавого, але дату її проведення ще не призначили (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео