Віра Олександрович

Для нужденних у Тернополі купували ліки, підгузки і навіть квитки до театру

Сулима

Тернополянам із соціально-незахищеним верств населення упродовж 5 років змогли ефективніше надавати допомогу, завдяки коштам, які передбачили у місцевій казні. Принаймні у цьому впевнені виконавці спеціальної програми.

Проект рішення «Про виконання Програми підтримки і розвитку діяльності Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста на 2015-2019 рр.» подав начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима.

Лех
Лех

Із повним текстом його звіту можна ознайомитися ТУТ. Як йдеться у пояснювальній записці голови Тернопільської міської організації товариства Червоного Хреста Тетяни Лех за час дії Програми «…надали допомогу одиноким людям похилого віку, які перебувають на обслуговуванні та обліку в ТМОТЧХ, а також малозабезпеченим жителям територіальної громади (особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, дітям-сиротам, одиноким пенсіонерам за віком, членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції, багатодітним сім’ям, переміщеним особам та іншим категоріям), у тому числі забезпечення засобами медичного призначення (підгузки, пеленки, прокладки тощо), вживаним одягом і взуттям, медикаментами, канцтоварами, засобами гігієни та догляду, продуктами харчування – на суму 3 млн 798 тис. 569 грн (загалом – 19 357 осіб)».

Окрім того, забезпечили медикаментами підопічних організації на суму 10 679 грн (16 осіб). На акцію «Квітка добра і милосердя» витратили 5 тис. грн. Провели безпрограшні лотереї, а виручені кошти спрямували для надання матеріальної допомоги на суму 18 тис. грн (26 осіб).

За рахунок «банку речей» і пункту прокату інвалідних візків, ходуль і милиць допомогу отримали 19 тис. осіб. Ба більше, 106 осіб змогли потрапити до театру (витратили 5 650 грн), а 102-є на екскурсії (6 500 грн).

Цей звіт, очевидно, заслухають уже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, наразі не відомо, але низку цікавих питань до засідання вже приготували (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео