Ростислав Фук

Для отримання громадянства України відтепер потрібно буде складати іспити

Невиконання зобов’язання про складання іспитів є підставою для втрати громадянства України

паспорт

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України». Про це пише Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні, ухвалення документа підтримав 281 парламентарій. Так, ухвалений законодавчий акт зобов’язує людей, які хочуть отримати громадянство України, складати іспити з основ Конституції України, історії України, а також на рівень володіння державною мовою.

Іноземці чи особи без громадянства, які мають визначні заслуги перед Україною, прийняття яких до українського громадянства становить державний інтерес, або які в установленому законодавством порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України, особи, які отримали посвідку на тимчасове проживання, упродовж двох років з моменту набуття громадянства мають скласти відповідні іспити та подати документи про їх складання, – йдеться в повідомленні.

Невиконання зобов’язання про складання іспитів з основ Конституції України, історії України, на рівень володіння державною мовою вказаними категоріями осіб є підставою для втрати громадянства України.

Складання іспитів має здійснюватися в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Читайте також: Верховна рада призначила трьох нових міністрів

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео