Для тернопільських водіїв діють нові правила евакуації неправильно припаркованих автомобілів

евакуатор

Для тернополян відтепер діють нові правила оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення щоб забезпечити безпеку дорожнього руху.

Якщо ваше авто створюватиме перешкоди дорожньому руху – поліцейські блокуватимуть його технічними пристроями. Автомобіль, який істотно перешкоджає дорожньому руху або ж загрожує безпеці – евакуйовуватимуть на штраф майданчик, така доля і чекає на авто залишене на місці для осіб з інвалідністю.

У разі затримання поліцейські складають акт огляду та фіксують на фото або відео порушення. Далі, фото чи відео доказ з іншою інформацією про порушення вносять до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Зробити вони повинні це не пізніше наступного робочого дня.

Якщо ж водій присутній при затриманні – оформляється протокол про тимчасове затримання його авто. Якщо ж в короткий термін можливо уникнути порушення – поліцейський оформляє протокол про адміністративне порушення. У випадку якщо водій відсутній – поліцейський залишить під склоочисниками заблокованого автомобіля повідомлення про його тимчасове затримання.

Якщо ж ваш автомобіль евакуювали – його можна повернути оплативши вартість послуги його транспортування, зберігання, а також сплатити штраф за постановою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео