Тамара Коблик

Дмитро Підручний виграв чоловічий спринт на чемпіонаті України з біатлону

Лідер збірної України з біатлону припустився хиби на «стійці», однак попри це випередив найближчого суперника з перевагою у майже пів хвилини

У Буковелі розпочався чемпіонат України з біатлону — останній старт сезону 2023/24. Участь у ньому беруть і лідери збірної України з біатлону, які прибули після завершення сезону Кубка світу. Про це пише Суспільне.

Програма стартового дня чемпіонату України з біатлону містить два спринти. Першими на старт вийшли чоловіки, серед учасників гонки були три з п'яти представників основної команди на заключних етапах Кубка світу — Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко. Загалом же спринт бігли 46 біатлоністів, серед тих, хто не вийшов на старт — Тарас Лесюк та Дмитро Крюков.

Як минув чоловічий спринт на чемпіонаті України з біатлону?

  • Показати чисту роботу на вогневих рубежах вдалося лише двом біатлоністам: Артемові Тищенку та Олександрові Пономаренку. Тищенко завдяки чистій роботі на стрільбі фінішував другим, а Пономаренко — п'ятим.
  • Переможцем чоловічого спринту став Дмитро Підручний. Лідер збірної України з біатлону припустився хиби на «стійці», однак попри це випередив Тищенка з перевагою у майже пів хвилини.
  • Топ-3 чоловічого спринту на чемпіонаті України замкнув Антон Дудченко. Артема Приму, який фінішував четвертим з трьома колами штрафу, біатлоніст випередив також з різницею у майже пів хвилини.
  • Щодо решти представників збірної України, що бігли гонки Кубка світу у сезоні 2023/24, Денис Насико посів шосте місце з чотирма колами штрафу, Богдан Цимбал — восьме з трьома. А ось Дмитро Грущак, який дебютував за основну команду на етапі в Антгольці, посів 14-те місце.

Чемпіонат України з біатлону. Спринт, чоловіки

  1. Дмитро Підручний (Тернопільська область, 0+1) 23:58.1
  2. Артем Тищенко (Чернігівська область, 0+0) +29.9
  3. Антон Дудченко (Тернопільська область, 1+0) +52.0
  4. Артем Прима (Чернігівська область, 1+2) +1:21.4
  5. Олександр Пономаренко (Харківська область, 0+0) +2:13.4
  6. Денис Насико (Сумська область, 3+1) +2:21.0

Чемпіонат України з біатлону продовжиться жіночим спринтом, який розпочнеться о 13:00.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео