Дмитро Підручний та Настя Меркушина пояснили контраст результатів на чемпіонаті світу (відео)

107456

Вчора, 13 лютого, розпочався чемпіонат світу 2020 з біатлону. У змішаній класичній естафеті Україну представили двоє тернополян - Настя Меркушина та чинний чемпіон світу Дмитро Підручний.

Якщо перша провела ідеальний етап, ставши єдиною відмінницею гонки. До слова, Меркушина відпрацювала обидва вогневі рубежі за 20 та 19 секунд, тобто найшвидше з-поміж усіх. То останній - «застрелився». Після «стійки» Підручний пішов на коло штрафу. Як результат - 5-а сходинка, замість теоретично можливого п'єдесталу.

Свої результати біатлоністи прокоментували вже після завершення гонки.

- Я дуже хвилювалася перед стартом, але класно, що змогла зібратися і все вдалося. Налаштовувалася боротися до кінця, боротися за команду і бігти якомога швидше. Сама собі говорила, що немає нічого неможливого, головне – перетерпіти й добігти до кінця. Я завжди готова. Мене і вночі підніми, я вам пробіжу. Може не завжди вдало, але готова буду, - поділилася Меркушина. - Мені дуже допомогла книга «Переваги помилок». Я зрозуміла, що краще ризикувати спочатку, аби мати час та змогу виправити ситуацію наприкінці.

У Дмитра Підручного все було навпаки:

- Я пробував ризикнути, розуміючи, що потрібно відіграти ті 20 секунд (до третього місця, - прим. ред.). Для цього довелось друге коло йти на максимумі, і при цьому стріляти дуже швидко й влучно. По трасі вдалося скоротити дистанцію, а от зі стрільбою, на жаль, випав... Чесно кажучи, я зараз не можу сказати, чому були ці промахи, але стрілялося важко. Потрібно проаналізувати – подивитись, де вони були і чому так сталось. Та найперше – це необхідність ризикувати, адже я не бачив інших варіантів, аби поборотись за трійку. Суперники і позаду, і попереду були дуже сильні, і всі по трасі мені підказували – ризикуй. Я й ризикнув – на жаль, не вдалось.

У другий змагальний день, сьогодні, відбудеться жіноча спринтерська гонки. На трасу, з-поміж українок, вийде капітан жіночої збірної Олена Підгрушна. А от Настя Меркушина змагання пропустить.

Нагадаю, Дмитро Підручний вперше в історії українського біатлону збільшив квоту збірної на чемпіонаті світу до п'яти спортсменів. Олена Підгрушна, ймовірно, завершить кар'єру до Олімпійських ігор 2022. Попри це біатлоністка підтримала створення профільного Міністерства спорту. 

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео