Євгенія Цебрій

На Тернопільщині до порушників комендантської години застосовують «поліцейське піклування» (відео)

З 22.00 до 6.00 жителі області повинні залишатися вдома. Дозвіл пересуватися мають лише працівники підприємств, які забезпечують життєдіяльність краю.

Не виходити на вулицю під час комендантської години - з 22.00 до 6.00, просить влада жителів Тернополя та області. У цей час потрібно бути за місцем проживання, адже правоохоронці все контролюють, і порушники нестимуть відповідальність. Зокрема, чоловіків, які порушили комендантську годину, відправлятимуть у військкомат. Про це повідомив під час брифінгу 1 квітня начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Ми відрегулювали питання по взаємодії з військкоматами. Відповідно минулої ночі не було громадян, які б безпідставно порушували комендантську годину, - каже він.

Олександр Богомол нагадує, що є категорія людей, які рішенням військової адміністрації Тернопільщини та міської ради мають право пересуватися під час комендантської години. Це люди, які займаються забезпеченням життєдіяльності міста та області – працюють у комунальних підприємствах, харчовій промисловості, виходять на роботу у третю зміну. Вони повинні мати при собі індивідуальні документи, а також документи, які свідчать про те, що вони там працюють.

Ми врегулювали питання роботи таксі. Тому що деякі працювали, а деякі ні. Ми виробили чіткі правила їх роботи  у комендантську годину. Дозволяємо вибірково працювати, щоб перевозити якраз тих людей, які забезпечують життєдіяльність краю, - каже очільник поліції області. 

Для порушників комендантської години застосовують “поліцейське піклування”, додає Олександр Богомол. Це доставка в військкомат або вручення повісток.

Фото і відео з брифінгу Тернопільської військової адміністрації, трансляція каналу Т1. 

Вибір читачів за тиждень

Відео