До лікарні – з плачем: тернополянка просить чиновників включити мізки (фото)

юрч

Відкритий лист тернополянки до влади та журналістів з’явився у соцмережі Facebook 19 червня. Місцева мешканка Людмила Юрчак написала його з приводу відсутності умов для пересування містом, зокрема і добирання до медичних закладів, для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Зауважила, що усе частіше зусібіч чути фрази на кшталт: «Пишіть скаргу» і «Треба написати скаргу, тоді виділять гроші!» Але гроші не допоможуть там, де бракує мізків!пише Людмила Юрчак. - Отже, про прогулянки цим чудовим світом. На одному фото - вхід в обласну поліклініку. Якщо кому не видно, наголошу - там люди на милицях. Там всюди, весь час, багато людей на милицях, з палицями, ходунками, слабозорих, слабочуючих - бо це поліклініка. А поруч з нею обласна лікарня. Фото зроблено в той день, коли приймав обласний ортопед. Зрозуміло, ще ремонт, і «буде краще». Але щоб покласти на розритий тротуар пару дошок, грошей не потрібно. Потрібно включити мозок і бути людиною!

 На другому фото - перехід біля обласної лікарні. Видно навіть те, що бордюр теоретично має бути нижчий. Але цей бордюр інвалідний візок все одно не здолає! Я знаю, в мене є, ми намагались. Кожен камінчик - це жорстокий біль та пробиті колеса. А таксі на територію лікарні не пускають, а до корпусів добираються хто як може - вистрибом на милицях, зі сльозами... Я до хірургічного корпусу добиралась майже годину і дорогою кололи знеболювальне.

юр
юр

  Чи лікарня лише для здорових?

Тоді не треба прикриватися інвалідами і «виділяти гроші», не треба примушувати власників магазинів встановлювати карколомні пандуси. Давайте подумаємо лише про здорових - малюків у візочках; вагітних; нетверезих; замріяних; закоханих; втомлених; сумних, як моя сусідка; щасливих, як я; про дівчат на підборах; стареньких батьків, що несуть в магазин і аптеку свою пенсію, «голосно підвищену» на якихось смішних 35 чи 135 грн. Давайте подумаємо і про них, бо вони також громадяни.

Давайте таки зробимо Тернопіль комфортним, якщо гроші вже виділені і дорогу ремонтують. Давайте покладем пару дошок, а?

Краще не буде. Скільки б грошей не виділялося.

Може, для того, щоб включилися мізки, особам, які відповідають за благоустрій і безпеку, потрібно виділити «чарівний пендель»?

Фото: Людмила Юрчак

Вибір читачів за тиждень

Відео