На Тернопільщині вишукали 16 гектарів під нові ліси (фото)

1906_1(2823)

Лісистість Борщівського району становить 15,1%. Згідно з науково обґрунтованою цифрою, що сягає 20 відсотків, нових лісів на Борщівщині потрібно створити ще 4,9 відсотки. Відтак якщо ця цифра виглядає малою у відсотках, то в гектарах вона становить майже 5 тисяч.

Згідно з даними, наданими Борщівським відділом Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, та на виконання розпорядження голови облдержадміністрації, 19 червня здійснено обстеження земель, які можуть бути надані під лісорозведення в межах Кривченської сільської громади.

Лісничий Борщівського лісництва Сергій Онишко разом із головою громади Володимиром Базюком провели огляд землі, де можливо створити лісові насадження. Відтак віднайшли ділянку з чагарниками, площею майже 16 гектарів, на якій лісівники, якщо погодиться сільська громада, зможуть створити нові ліси в наступні роки.

1906
1906

«Слово за депутатами, сесією сільської громади. Прошу вас бути екологічно свідомими і передати землю лісівникам для заліснення. Для встановлення екологічної рівноваги району. Для того, аби в криницях борщівчан ніколи не зникала вода, щоб поле родило, щоб природних катаклізмів не було, щоб життя було», – резюмує лісничий Борщівського лісництва.

На світлині: Чагарники, що лісом ніколи не стануть.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

Вибір читачів за тиждень

Відео