Ростислав Фук

Довірившись додзвонювачу, житель Тернопільщини втратив 110 тисяч гривень

Поліцейські вживають заходів для встановлення особи афериста та притягнення його до відповідальності

До 57-річного жителя Чорткова зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Він увійшов в довіру та вивідав конфіденційні дані банківської картки. У результаті – з електронного гаманця було знято 110 000 гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Потерпілий із заявою про вчинене щодо нього шахрайство звернувся до правоохоронців. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходів для встановлення особи афериста та притягнення його до відповідальності. 

Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними. Не надто довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців через мобільний телефон, перевіряйте її. У жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на мобілку. Також не варто робити будь-які операції з карткою телефоном, краще особисто піти у банк, – йдеться в повідомленні.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео