Віра Олександрович

Дозволити возити стоячих пасажирів у маршрутках вимагають у Тернополі (фото)

Зінь

Звернення до Уряду щодо задоволення потреб суспільства в громадських перевезеннях ухвалили на 3-й сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 29 січня. Вимогу до Кабінету Міністрів депутати висунули одностайно. 

До слова, засідання тривало менш як 2 години. За цей час тернопільські депутати, як і планували, розглянули майже 100 пунктів. Серед них були близько 50-ти так званих земельних питань.

Сесія1
Сесія1

Тернопільські депутати, зокрема, запропонували урядовцям внести зміни у свою Постанову від 9 грудня 2020 р. Причиною такої заяви начебто стали скарги жителів міста щодо неможливості доїхати вчасно до місць навчання або ж до роботи і у зворотному напрямку, особливо із 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 20:00. Врахували політики і звернення перевізників щодо їх збиткової діяльності, що перешкоджає розвитку громадського транспорту і призводить до його занепаду. Текст документу з трибуни зачитав депутат Іван Зінь.

Ми, депутати Тернопільської міської ради… закликаємо Уряд до рішучих кроків, спрямованих на ліквідацію наслідків економічної кризи, каже він. Звертаємося до вас із пропозицією… викласти пункт у такій редакції: «здійснення регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів у комунальному транспорті, у кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння та 50% кількості стоячих пасажирів, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу, визначеною в реєстраційних документах на цей транспортний засіб».

Одночасно депутати запропонували надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо самостійного визначення доцільності та обсягу карантинних обмежень.

Надал
Надал

На 3-й сесії також прийняли звернення до Президента, Голови Верховної Ради і Прем’єр-Міністра щодо тарифної політики Уряду. Депутати ухвалили своє рішення, враховуючи висновок постійної комісії міської ради із питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту і депутатської діяльності. Висловитися на цю гарячу тему мали змогу представники усіх фракцій. Втім, підтримку більшості отримав узгоджений варіант звернення.

– Питання підвищення цін на газ і енергоносії – це питання боротьби проти власного народу, – каже міський голова Сергій Надал, який заради цього сам вийшов до трибуни. – Ми стали свідками того, що незважаючи на зубожіння людей, незважаючи на жорсткі обмеження локдауну, незважаючи на кризу в економіці зростають ціни на все. Майже вдвічі – на електроенергію, із 4,70 грн до 7-ми гривень на газ… І ніхто не говорить ще про підприємства теплової енергетики, тобто наше «Тернопільміськтеплокомуненерго». Ті заходи, які запропонували в Уряді – це фікція!

У тексті звернення, зокрема, йдеться (цитуємо): «Українці стали заручниками некомпетентних дій урядовців у питаннях формування тарифів. Українські сім’ї не можуть бути джерелом збагачення олігархів. Обіцянка уряду про непідвищення тарифів є черговою відмовкою, щоб стримати невдоволення людей. За один місяць ціна транспортування газу для населення зросла майже вдвічі. На жаль, у таких складних умовах для громад, для підприємств у час пандемії, українці опинилися на межі виживання через різке підняття тарифів...».

Ковалик
Ковалик

До речі, одна із фракцій міської ради пропонувала додати до тексту вимогу про добровільне складання повноважень Президентом Володимиром Зеленським. Однак за таку правку навіть не пропонували голосувати.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада  у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео