Віра Олександрович

Другу дозу вакцини першими отримають лікарі Тернопільської міської дитячої лікарні

Ярмоленко

Уже із 20 травня на Тернопільщині розпочнеться повторна вакцинація проти COVID-19. І першими другу дозу препарату отримають лікарі інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні.

Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук».

– Медики цієї дитячої лікарні були вакциновані першими в Тернопільській області. Це сталося ще 25 лютого, – нагадує директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. – Ми розпочнемо повторну вакцинацію 20 травня. Таким чином у нас будуть жителі, які вакциновані двічі.

Зауважу, від початку вакцинації в Тернопільській області першою дозою препарату вже щепили 24 тис. осіб. Причому щеплення робили різними препаратами: Pfizer, CoronaVak і AstraZeneca/CoviShield. Отриманий нещодавно AstraZeneca-SKBio – корейський аналог CoviShield (індійського Інституту сироваток крові – прим.).

– Наразі ми продовжили цей процес, адже призупиняли його на час Великодніх свят, – додає медик. – Уже 5 травня ми вакцинували 60 людей. Причому лише у нас вакцинацію проводять «на дому». В жодній країні світу такого не практикують! В Україні це роблять для людей, яким виповнилося понад 80 років. 

За словами Ольги Ярмоленко, особи, які отримали дві дози препарату, зможуть звернутися до свого сімейного лікаря і отримати сертифікат із системи e-health про вакцинацію двома дозами вакцини.

– Я черговий раз звертаюся до краян, щоб вони активно реєструвалися на вакцинацію, – продовжує пані Ярмоленко. – Це можна робити у системі «Дія» або через Центри первинної медико-санітарної допомоги. Зрештою, про своє бажання щепитися варто попередити свого сімейного лікаря. 

Нагадаємо, корейською вакциною на Тернопільщині щепили насамперед літніх людей. Окрім того, в нашому краї вже дозволили щепити вчителів, вихователів.

Фото зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео