Ростислав Фук

Дружина полеглого командира Норда з Тернополя отримала відзнаку в День Конституції

Після смерті чоловіка Ольга Коновал продовжує допомагати захисникам та виконує роботу керівниці патронатної служби бригади

Тернополянка, керівниця патронатної служби 2-ї СБ 67-ї окремої механізованої бригади Ольга  Коновал у День Конституції України отримала памʼятну відзнаку та подяку від командира бригади Романа Коренюка. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, чоловік Ольги, командир другої стрілецької роти «Сталева сотня», лейтенант Сергій Коновал із позивним «Норд» загинув 6 квітня поблизу Часового Яру на Донеччині

Протягом 2 років ми пліч-о-пліч працювали на пришвидшення нашої перемоги. Перед останнім  бойовим виїздом Норда ми мали зустріч з командиром батальйону, де погодили мою роботу в якості керівниці патронатної служби батальйону. Після загибелі Сергія маю честь продовжувати працювати в цьому напрямку, виконуючи його волю та виправдовуючи його сподівання. Мої хлопці для мене не просто бійці – вони моя сімʼя і мені вкрай важливо знати, що я можу бути корисною та зробити так, щоб якомога менше сімей дізналися, що таке горе – втратити свого Героя. Підтримка та забезпечення хлопців – це щоденне нагадування їм про те, що в них є надійний тил, що вони надзвичайно важливі для країни та для нас, – каже Ольга Коновал.

Як писав Терен, Ольга та Сергій познайомилися на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, коли волонтерка почала допомагати підрозділу, в якому служив чоловік. У серпні 2023 року Сергій Коновал приїхав з фронту та зробив сюрприз коханій, освідчившись під час прогулянки на катері. У січні 2024 року пара одружилася.

На жаль, щасливе життя подружжя тривало недовго – через три місяці Сергій Коновал загинув. У пам’ять про чоловіка Ольга Коновал розпочала у Тернополі виробництво 100 FPV-дронів.

Читайте також: «Я тебе … війна»: історію кохання тернопільської волонтерки та її чоловіка-Героя написали у книзі

Фото Ольги Коновал

Вибір читачів за тиждень

Відео