Тетяна Бакай

У Тернополі одружилися військовий та волонтерка (фото)

Весілля вирішили провести скромно у вузькому колі найближчих. А вже 13 січня вирушають далі на фронт

Він командир роти 67-ї окремої механізованої бригади, вона відома тернопільська волонтерка, яких познайомила війна. У серпні минулого року заручилися, а 11 січня одружилися. Це історія кохання Ольги Данченко та Сергія Коновала з Тернополя. Весілля вирішили провести скромно у вузькому колі найближчих. А вже 13 січня вирушають далі на фронт, розповіла Терену Ольга Данченко.

Ми вирішили відмовитися від весільного торта та від усіх атрибутів, що здебільшого прийняті в нас на весіллях. Приміром, замість весільного вбрання, ми просто одягнули святковий одяг. Я задекорувала бісером та вишивкою сорочку чоловіка і свою сукню, яку мені ще до війни пошила тітка. У якості прикраси на шию обрала силянку, яку восени мені подарувала дружина військового, - розповідає волонтерка. 

Оскільки весілля було без торта, то наречені за день до події зібралися у себе на кухні та самотужки приготували тірамісу і чізкейк для гостей. Святкування відбулося у місцевому ресторані

Ми обрали саме цей заклад, бо власники близькі нам по духу. Це волонтери, які дуже багато зусиль докладають до Перемоги, тому таким способом нам хотілося їх підтримати. Імпровізованою ведучою була моя кума - Людмила Руденко. Вона знає наші родини, бо є її частинкою, тому все було душевно та затишно, - каже Ольга Данченко.

Друзі подружжя, які хотіли подарувати їм весільний торт, в результаті  придбали паяльник для FPV-дронів, який зараз більш необхідний. Адже саме зараз Ольга та Сергій активно займаються налагодженням виробництва таких дронів для роти чоловіка.

Це чудовий подарунок, бо він точно пришвидшить нашу перемогу, а отже й наше щасливе, подружнє життя вдома, - каже Ольга.

Подружжя планує взяти шлюб у церкві і Ольга вже до цього готується —  на Донбасі почала вишивати для себе та чоловіка сорочки. 

Це будуть парні сорочки. Сергієва вже готова, а моя в процесі. Дуже хочемо взяти шлюб влітку, і є велика надія, що до того часу вишиванки вже будуть готові, - зазначає волонтерка.

Нагадаємо, пара познайомилася на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, коли волонтерка почала допомагати підрозділу, в якому служить чоловік. У серпні 2023 року Сергій Коновал приїхав з фронту та зробив сюрприз коханій, освідчившись під час прогулянки на катері. 

Читайте також: Тернопільська волонтерка виготовляє прикраси з гільз

Фото з особистого архіву Ольги Данченко

Вибір читачів за тиждень

Відео