Тетяна Бакай

«Я тебе … війна»: історію кохання тернопільської волонтерки та її чоловіка-Героя написали у книзі (фото)

Ольга Данченко і Сергій Коновал народилися в Тернополі, а зустрілися та закохалися на війні – за сотні кілометрів від дому 

Історію кохання тернопільської волонтерки Ольги Данченко та її чоловіка-захисника Сергія Коновала написали у книзі “Я тебе …війна”.  Спершу це був онлайн-проєкт, у якому зібрали 100 історій про кохання під час війни. Однак згодом журналісти вирішили видати книгу, у яку увійшло 25 історій. Авторками книги є Христина Біляковська та Вікторія Середа. 18 травня книгу представили у Львові, а згодом планують й у Тернополі. 

З нами зв’язалися журналісти проєкту, окремо спілкувалися з Сергієм, окремо зі мною. І тому історія, яка вийшла в кінцевому результаті стала для нас обох приємним сюрпризом, – розповіла Терену волонтерка Ольга Коновал.  

Нагадаємо, командир другої стрілецької роти “Сталева сотня” Сергій Коновал із позивним “Норд” загинув 6 квітня поблизу Часового Яру на Донеччині

Презентація книги відбулася 14 лютого у Києві, на яку запросили Ольгу та Сергія. 

Тоді я була дуже щаслива, адже Сергія відпустило керівництво, і нам вдалося вперше за довгий час відволіктися від воєнних буднів та провести час разом, – пригадує Ольга Коновал. 

Сергій та Ольга Коновал на презентації книги у Києві

Нагадаємо, Ольга і Сергій познайомилися на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, коли волонтерка почала допомагати підрозділу, в якому служив чоловік. У серпні 2023 року Сергій Коновал приїхав з фронту та зробив сюрприз коханій, освідчившись під час прогулянки на катері. У січні 2024 року пара одружилася.

На жаль, щасливе життя подружжя тривало недовго – через три місяці Сергій Коновал загинув. У пам’ять про чоловіка Ольга Коновал розпочала у Тернополі виробництво 100 FPV-дронів.

Історію кохання Ольги та Сергія Коновала можна прочитати на сайті проєкту “Я тебе війна” за посиланням.

Фото з особистого архіву Ольги Коновал

Вибір читачів за тиждень

Відео