Ростислав Фук

Двох тернополян підозрюють у переправленні військовозобов’язаних через кордон (фото, відео)

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років

Злочинну діяльність 37-річного тернополянина та його 47-річної спільниці задокументували оперативники карного розшуку Головного управління Національної поліції Тернопільщини спільно з прикордонниками та працівниками управління СБУ. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, фігуранти організували «бізнес» на бажаючих незаконно покинути межі України. З кожного «клієнта» брали від 12 до 16 тисяч американських доларів.

Як розповів начальник відділу управління карного розшуку Віталій Боднар, 47-річна тернополянка підшуковувала військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років, яким заборонено перетинати державний кордон, і пропонувала за грошову винагороду організувати втечу з України.

Її спільник – 37 річний тернополянин - теж активно займався пошуком бажаючих, а також на власному автомобілі доправляв чоловіків на територію Закарпатської області, надаючи поради та вказівки, як поза межами пропускних пунктів перейти кордон. За наявною інформацією, «послугами» фігурантів скористалися щонайменше семеро військовозобов’язаних, - каже Віталій Боднар.

Під час спеціальної операції, проведеної співробітниками управління карного розшуку спільно з працівниками управління СБУ та прикордонники задокументували спробу незаконного переправлення через кордон двох чоловіків. Перевізника разом з ними затримали у місті Берегове Закарпатської області, неподалік прикордонної смуги.

Наразі обом фігурантам оголосили підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України - організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Процесуальний нагляд у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Підозрюваному суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Його спільницю взято під нічний домашній арешт. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео