Віра Олександрович

Дискотеки у Тернополі закрили, а спортивні зали будуть під посиленим контролем (фото)

Штаб1

Додаткові протиепідемічні заходи введуть на території Тернопільської громади вже із 19 березня. Окрім того, працівники контролюючих органів посилять контроль за дотриманням відповідних вимог.

Таке рішення ухвалили під час засідання міського оперативного Штабу з подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 18 березня. Особливо наполягали на змінах медики. Причина - значне зростання кількості хворих на ГРВІ та COVID-19 у Тернопільській громаді.

Штаб2
Штаб2

Нагадаємо, зібрання експертів напередодні анонсував міський голова Сергій Надал. У засіданні брали участь усі, хто має стосунок до контролю за ситуацією. У режимі відеоконференції долучився начальник Тернопільського відділу поліції Сергій Осадця. За його словами, порівняно із попереднім тижнем, тепер у місті стається менше порушень умов карантину, зокрема, суб’єктами господарювання.

- Більшість перевірених суб'єктів підприємницької діяльності дотримуються встановлених обмежень, - каже він. – Наприклад, вчора наші працівники склали лише 3 протоколи про адміністративні правопорушення. Якщо говорити про розважальні заклади, так звані дискотеки, де раніше були зафіксовані грубі порушення карантину, то із понеділка вони вже не працюють. Хіба що вони функціонували одночасно як заклад харчування і розважальний заклад, то наразі працюють лише у режимі закладу громадського харчування.

Працівники патрульної поліції теж відзначили позитивну тенденцію до зменшення кількості порушень серед перевізників і населення. Мовляв, допомогла якісно проведена інформаційно-роз’яснювальна робота.

Штаб3
Штаб3

- Люди краще сприймають зауваження наших працівників, - каже заступник начальника Управління патрульної поліції в Тернопільській області. – Можна говорити про більш усвідомлене ставлення тернополян до відповідальності, яка передбачається за порушення умов карантину.

Що цікаво, у місті заборону на роботу спортивних і фітнес-клубів наразі не вводитимуть. Проте у міській раді звернули увагу містян на те, що у п’ятницю, суботу і неділю посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в умовах карантину, а також збільшать кількість екіпажів правоохоронців для проведення рейдів закладами культури, громадського харчування, побутового обслуговування і спортзалами тощо. Принагідно усім нагадали, що слід користуватися захисними медичними масками, причому використовувати їх правильно, а також - уникати місць масового скупчення людей і використовувати антисептики.

Штаб4
Штаб4

Отже, зміни, що відбудуться із 19 березня на території Тернопільської громади, відповідно до рішення Штабу:

- забороняється проведення всіх масових, розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів;

- дозволені офіційні спортивні заходи, включені до єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України, а також матчі команд з ігрових видів спорту, професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів і здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

До слова, у містах і селах України органи місцевого самоврядування мають право вводити додаткові обмеження до тих протиепідемічних заходів, що встановлені п. 3 Постанови Кабміну №1236. Саме у такий спосіб почали діяти в Тернополі.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео