Оксана Бучко

Екс-голова Тернопільської ОДА виявився таємним агентом?

10154398_920767994652655_536235815957252050_n

Участь у конкурсі на посаду голови Одеської облдержадміністрації взяв екс-очільник Тернопілля депутат Верховної Ради Юрій Чижмарь. Таким чином він перевіряв роботу системи підбору кадрів згідно нового закону про держслужбу. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

- Після смішного конкурсу у Миколаївській ОДА, класик світової літератури Марк Твен надихнув мене взяти участь у конкурсі на посаду губернатора Одеської області, - пише він. -  Не те, щоб я планував працювати в Одесі, просто хотілося зсередини подивитися, як проходить конкурс і чи працює конкурсна процедура підбору кадрів в органи влади за новим законом про держслужбу. Тим більше, що за тиждень до конкурсу я почув прізвище переможця – Степанов.

Тож депутат звертає увагу на негативні сторони процесу відбору на посаду очільника Одеської області та на штучність конкурсу загалом.

- Найбільше вражає система оцінювання, - продовжує Юрій Чижмарь у дописі. - Анонімності насправді немає, готову роботу при бажанні можна скачати. Одну і ту ж відповідь один член оцінив на 1,78 балів, а інший – 0,35. І це з максимально можливих 2,00 балів. Жоден член Комісії не надає письмові чи будь-які інші пояснення методології оцінення роботи. Конкурс проходить в три етапи. На третьому етапі можна «зрізати» будь-якого кандидата. Члени комісії перевіряють не досвід, а знання законів і статистичних даних соціально-економічного розвитку. Тільки одному задають дві-три домашні заготовки про прізвище Президента і кількість шкіл в області, а іншого питають доти, доки не помилиться. Також Постанова КМУ від 25.03.2016 року передбачає, що у випадку, якщо хоч один з членів комісії виставить оцінку 0,5 і менше хоч за одну з чотирьох оцінюваних якостей на третьому етапі, кандидат покидає конкурс. Це відбудеться навіть тоді, якщо його загальна кількість балів буде вища, ніж у переможця.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео