Орест Сарматський

Епіфаній у Тернополі відверто назвав речі своїми іменами (фото)

Заставка77

Агресор намагається нас поневолити фізично і розділити всередині держави. І коли ми будемо розділені, то тоді північний сусід матиме можливість захопити нашу країну.

Цю тезу висловив сьогодні Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час урочистої Божественної літургії та молебню у храмі святих мучеників Бориса і Гліба в Тернополі.

- Зараз ми переживаємо складні, непрості часи становлення нашої Української держави. На сході країни йде війна. Агресор намагається нас поневолити фізично і розділити всередині держави. І ми повинні зрозуміти, якщо ми будемо розділені, то тоді північний сусід матиме можливість захопити нашу країну, - сказав митрополит.

_ORL0067 (Copy)
_ORL0067 (Copy)

За словами Блаженнішого Епіфанія, саме зараз є відповідальний для України час, коли кожен з нас робить серйозний вибір.

- Це – вирішальний час для України і кожного з нас. Ми з вами обираємо наше майбутнє. Майбутнє на наступні роки. Це те майбутнє, яке ми з вами окреслили на Майдані Незалежності, під час Революції Гідності. Тоді Небесна сотня поклала своє життя саме за той європейський вектор розвитку нашої української держави, за що загинули і тисячі наших героїв на сході України. Про це ми повинні пам’ятати і бути мудрими, пильними, справедливими і відчувати ту відповідальність, яка лежить на кожному з нас, - додав митрополит Епіфаній.

_ORL0051 (Copy)
_ORL0051 (Copy)

_ORL0045 (Copy)
_ORL0045 (Copy)

_ORL0064 (Copy)
_ORL0064 (Copy)

 

Сьогодні ж він благословив копію чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», написану в монастирі Кікос (о. Кіпр) і передану вірянам храму Бориса і Гліба в Тернополі, провів брифінг із журналістами.

_ORL0033 (Copy)
_ORL0033 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео