Дарія Шевченко

Фахівці обстежують будинки у Чорткові, які пошкоджені під час ракетного обстрілу

Після досліджень фахівці мають надати висновок щодо можливості і шляхів відбудови цих об'єктів

Згідно зі змінами до Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії росії, спрощено процедуру обстеження будівель та споруд приватної та комунальної форми власності, що зазнали пошкоджень та руйнувань. Спеціальні комісії перевіряють будинки на ступінь пошкодження та аварійності. Про це повідомив начальник обласного управління містобудування та архітектури Володимир Харченко.

Об’єкти, що зазнали значних руйнувань і де є загроза життю людей, обстежують сертифіковані спеціалісти з проведенням, за необхідності, лабораторних та інших досліджень. За результатами чого робиться висновок щодо можливості відбудови об'єкта або приймається рішення про його знесення, – каже він.

Такі обстеження проводять і у Чорткові, який 11 червня ворог обстріляв чотирма ракетами місто.

За результатами попереднього обстеження, яке проводять на сьогодні у Чорткові, виявлено близько 40 об’єктів житлового призначення, які постраждали в тій чи іншій мірі. На сьогодні по замовленнях міської ради по 4 об’єктах багатоквартирного житлового будівництва, які зазнали найбільших руйнувань ведеться робота обстеження фахівцями із залученням відповідно методів інструментального обстеження та при необхідності і лабораторних досліджень, які дадуть висновок щодо можливості і шляхів відбудови цих об’єктів, – зазначив Володимир Харченко. 

Детальніше – на відео.

Нагадаємо, що жителі, які постраждали внаслідок російської агресії, можуть отримати матеріальну допомогу від Червоного Хреста України.

Фото зі сторінки Чортківської міської ради, відео Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео