Фахівці порахували, що варити борщ найдешевше на Тернопільщині
Згідно з останнім дослідженням на Тернопільщині буде найдешевше приготувати борщ. Тут він буде коштувати трохи більше 90 гривень. Тоді як найдорожчий український борщ коштує 105 гривень 30 копійок для жителів Одеської області.
Також в список «найдешевших» регіонів потрапила Житомирська та Дніпропетровська області, а серед найдорожчих – Закарпатська область та Київ.
Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, скільки коштують інгредієнти для приготування цієї страви. Для цього вони взяли такі продукти: 600 г свинини, по півкілограма картоплі та буряку, капусти (300 г), моркви та цибулі по 200 г, 3 ст. л. томатної пасти, 3,5-4 л води, 250 г сметани та спеції (лавровий лист, сіль, перець).
За усі ці інгредієнти на Тернопільщині доведеться викласти 91,1 гривень, що виявилося найдешевшим варіантом приготування цієї традиційної страви. До слова, найдешевшою по країні на Тернопільщині виявилася свинина (600 г коштує 65 грн) та картопля (500 г коштують 2,5 грн).
Фото з відкритих джерел