Орест Сарматський

Ферма посеред автомагістралі набирає популярності (Агро-новини)

l21

Британська ферма посеред автомагістралі набирає популярності.

Ферма Stott Hall вперше з’явилась на шпальтах газет у 1960-х роках, коли була побудована траса M62 і з тих пір стала знаменитою. Фермою, якій більше 200 років, керує Пауль Торп, що працював там з 1992 р і жив на ній з 2008 р.

 

Ферма, що отримала назву від одного з радіорепортерів «Маленький дім в прерії» є однією з найвідоміших пам'яток у мережі автомагістралей.

З часів відкриття дороги M62 в 1970-х роках, ферма була об’єктом чисельних міфів та легенд про впертого фермера Кена Уайлда, який відмовився залишити її, коли робітники прийшли будувати дорогу.

Одна з легенд розповідала що фермер хотів отримати додаткову компенсацію, але не отримав узагалі нічого, коли будівельники вирішили обійти ферму.

2301
2301

Однак правда менш драматична. Геологічні показники під фермерським будинком дали зрозуміти інженерам, що буде більш практично і дешевше обійти ферму, а не руйнувати її.

У рамках програми «Beyond Nature», ферма не тільки продовжуватиме свою традиційну роботу, випасаючи 900 племінних овець, а й розширюватиме сферу своєї діяльності.

З-поміж іншого, планується відкрити науковий та освітній центр на фермі, щоб студенти сільського господарства змогли проводити там екологічні дослідження.

Україна та Чехія спільно боротимуться з АЧС

В рамках візиту до Праги, з метою участі в Міжнародній конференції високого рівня з проблематики африканської чуми свиней (АЧС), заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева та голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа провели двосторонню зустріч із заступником Міністра сільського господарства Чехії Іржі Шіром та головним ветеринарним лікарем країни Збинеком Сімерадом. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

2303
2303

Основними темами, які були обговорені під час зустрічі, стали напрямки подальшої двосторонньої співпраці в аграрному секторі між Україною та Чехією, ситуація та шляхи боротьби з АЧС.

«Українська сторона зацікавлена в більш активному використанні експертизи та напрацювань Чеської Республіки в питаннях реформи лісового господарства, системи управління та контролю в органічному сільському господарстві, а також у ветеринарній і фітосанітарній сфері»,— зазначила Ольга Трофімцева.

Іржі Шір, зі свого боку, запевнив у готовності розглянути конкретні пропозиції по кожному напрямку співпраці. Він відмітив інтерес чеської сторони до збільшення двосторонньої торгівлі в агропромисловому секторі. З метою налагодження більш тісних контактів між бізнесом України та Чехії, за словами заступника Міністра сільського господарства, на лютий 2018 року заплановано проведення бізнес-форуму в Києві. Під час якого велику увагу буде приділено саме бізнесу в аграрній та харчовій сферах.

Сторони обговорили реалізацію принципу регіоналізації щодо високопатогенного грипу птиці та деякі питання доступу продукції на ринки обох країн. Володимир Лапа підкреслив нагальну необхідність формування більш ефективної системи обміну інформацією щодо АЧС в обох країнах, включаючи випадки захворювань в дикій природі.

Чеські колеги розповіли про досвід реагування на спалах АЧС та використані заходи, а також запевнили у готовності до співпраці не лише щодо запобігання та боротьби з АЧС, але й в інших ветеринарних питаннях.

За 4 роки Україна наростила експорт лохини у 20 разів

Україна впевнено завойовує місце на міжнародному ринку лохини. За останні чотири роки експорт української лохини зріс майже у 20 разів. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

2302
2302

Нагадаємо, майже 90% урожаю лохини Україна експортує.

Тільки в поточному сезоні Україна збільшила відвантаження цієї ягоди на зовнішні ринки у 1,5 рази у порівнянні з минулим роком. Так, за перші 9 місяців країні експортувала майже 2 тис. т лохини проти 1,3 тис. т минулого року.

Цього року першість з імпорту української продукції у Білорусі. До цієї країни було експортовано 739 т цієї ягоди з України, що на 43% більше ніж за січень-вересень попереднього року.

Друге місце посіли Нідерланди, не зважаючи на те, що країна збільшила закупки української лохини на 14% — до 720 т.

Замикає трійку лідерів Велика Британія. Вони закупили 419 т української лохини, що утричі перевищує показники 2016 р.

Вибір читачів за тиждень

Відео