Орест Сарматський

Фестиваль української книжності «На білому коні» стартує на Тернопільщині 

87002956_114545926791101_389654439708852224_o (Copy)

Регіональний літературний фестиваль української книжності «На білому коні», присвячений 115-й річниці від дня народження Уласа Самчука відбудеться 21 лютого на малій батьківщині Уласа Самчука – Шумщині.

Як повідомляють організатори фестивалю на своїй сторінці у Facebook, відкриття фестивалю відбудеться у Тилявці, де є музей Уласа Самчука.

Будуть і творчі зустрічі письменників – учасників фестивалю з учнівською молоддю та педагогічними колективами навчальних закладів Шумська, автограф-сесії письменників, що беруть участь у фестивалі.

Також передбачається проведення «Самчуківської Академії», вручення Міжнародної премії імені Уласа Самчука та відзнак конкурсу творчої молоді «Самчукова криниця», музичні номери колективів культури та школи мистецтв.

Нагадаємо, що разом з мистецько-краєзнавчим фестивалем «Братина» та урочинами «Луни повстанського краю», фестиваль «На білому коні» входить до трійки найрезонансніших культурних подій у волинській частині Тернопільщини.

Довідково. Улас Самчук народився 20 лютого 1905 року на рівненщині. Дитячі та юнацькі роки пройшли у селі Тилявка на Тернопільщині. Навчався Улас в Українській приватній гімназії в Кременці. У 1927 році, будучи жовніром польського війська, перейшов кордон і навчався у Бреславському (Вроцлавському), а згодом – Українському Вільному (Прага) університетах. Виїхав з України в 1944 році, пройшов через табори переміщених осіб і опинився в Канаді (Торонто). Там він створив більшість своїх творів. Помер 9 липня 1987 року, похований в Канаді (Торонто).

Фото з допису                       

Вибір читачів за тиждень

Відео