Орест Сарматський

Фотосесії на лавандових полях - додатковий заробіток для фермерів (Агроновини)

3001 (Copy)

На органічній фермі Sokolovo FOOD FOREST в минулому році висадили 2 га лаванди. 

Культура стала несподівано затребуваною.

Стебла лаванди купують на чаї та для дизайнерських композицій, ароматичних саше. Фотосесії на сезон цвітіння замовляють за кілька місяців.

Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповів директор ферми Володимир Малишка.

- Лаванда висаджувалася для залучення туристів і фотографів, а виявилося, що вона дуже добре продається, - зазначає він.

За його словами, кущі висадили минулої весни і не сподівалися на те, що рослина зацвіте.

- Але лаванда видала такі кулі! Ми почали її стригти, як вміли. І навіть в цьому виді змогли реалізувати: короткі стебла пішли на чаї, а гілочки розкуповували дизайнери для різних композицій, ароматичних саше, - додає Володимир Малишка.

На цей рік вже заплановані численні фотосесії на квітучих лавандових полях.

Також в Sokolovo FOOD FOREST планують запустити цілий комплекс зеленого туризму, де буде органічне кафе і будиночки для відпочинку.

Джерело: agroportal.ua

   

Понад 70% експорт українського цукру скуповує Ізраїль і Німеччина

3002 (Copy)
3002 (Copy)

Експорт цукру в січні-квітні 2021 р з України склав 2,18 тис.т, що в 25 разів нижче за показник за аналогічний період минулого року (54,6 тис. т.).

Про це повідомляє Науково-практичний центр цукробурякового виробництва з посиланням на дані Державної митної служби України.

Найбільшими країнами-імпортерами українського цукру від всього експорту (в грошовому еквіваленті) в січні-квітні 2021 р виступили Ізраїль (43,26%), Німеччина (30,63%), Молдова (14,81%).

- У квітні 2021 року експорт цукру склав 12 т. (на суму $ 16 тис.), Хоча в квітні 2020 року було 9,1 тис. т., - відзначають експерти.

Джерело: agroportal.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео