Орест Сарматський

У Польщі українських заробітчан можуть замінити азіати (Агроновини)

The child collects strawberries in the garden. Selective focus. nature.

Зважаючи на зростання заробітної плати в неаграрних секторах Польщі українців на полях і в садах можуть замінити азіати. 

Про це інформує сайт sadyogrody.pl.

Плодові культури, чорниця, полуниця, малина, а також гриби, помідори і огірки  вимагають великої кількості співробітників для догляду, і переважно для збору врожаю. Виробники фруктів і овочів роками використовують роботу помічників, тобто сезонних робітників і людей, найнятих на більш тривалий період.

— Полякам така робота не цікава через її специфіку, в основному сезонності. Але з цієї ж причини він відповідає своїм східним сусідам, а значить, тенденція обов’язково збережеться. Ці працівники абсолютно необхідні, — повідомив Мирослав Малишевський, президент Польської асоціації виробників фруктів і член парламенту від PSL.

Однак зростання заробітної плати в інших галузях в Польщі може ускладнити наймання сезонних робітників через низьку заробітну плату в цьому секторі.

Мирослав Малишевський стверджує, що вже помітний відтік робітників з України в інші сектори економіки або в сусідні країни. Метод розв'язання проблеми нестачі робочої сили з-за східного кордону — найняти людей з інших країн, наприклад, з Азії, таких як Індія, В’єтнам, Непал і Бангладеш.

Джерело: kurkul.com

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Вартість землі може зрости майже у 5 разів після запуску ринку — Шмигаль

Після запуску ринку землі протягом перших 5-10 років вартість землі може зростати від 2 до 5 разів.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ.

— Ми дивимося на аналогію щодо впровадження ринку землі серед наших країн-сусідів. Протягом 5-10 років вартість землі може зростати від 2 до 5 разів, — зазначив він.

Прем’єр-міністр переконаний, що це добре, адже капіталізує нашу державу і землю українців, якою вони володіють.

— Українці отримають право, а не обов'язок продавати свою землю. А право дає можливість приймати рішення. Подорожчала земля - продай її дорого за ринковою ціною без корупційного податку, який накладали чиновники, коли не було ринку землі, — зазначив глава уряду.

Також він додав, що в Україні з 1 липня зобов'язані відкрити ринок і вчитися жити в ньому, адже це збагатить нашу державу, економіку і людей.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео