Дарія Шевченко

Французькі громади готові співпрацювати з Тернопільщиною та Україною

У різних сферах економіки України були присутні близько 130 компаній з повним або частковим французьким капіталом

До війни Франція входила у топ-10 держав світу, які систематично вкладали одні з найбільших інвестицій у розвиток українського економічного потенціалу. Не полишають Україну і зараз, в нелегкий час. Про це повідомив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради.

Днями він провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом України у Франції Вадимом Омельченком та з радником Посла паном Богданом Васневським.

Тепер, коли ми отримали статусу кандидата в ЄС, і перед нами стоять виклики глибшої економічної інтеграції з Європейським Співтовариством важливо розуміти досвід та механізми партнерства держав-засновниць модерної Європи. Однією з таких визначальних країн є Франція. Економічний потенціал Франції - один з найпотужніших в Європі. В рамках ЄС питання залучення французьких інвесторів та технологій в Україну, та, зокрема, Тернопільщину - питання часу, - каже Володимир Болєщук. - Тернопільщина - має серйозний аграрний та логістичний потенціал, достатньо кваліфіковані трудові ресурси. Тішуся можливості обговорити горизонти співпраці на локальному рівні з Надзвичайним та Повноважним Послом України у Франції Вадимом Омельченком . Подякував пану Вадиму за щоденну працю задля оборони України на дипломатичному фронті.

Володимир Болєщук розповів пану Послу про можливості залучення інвестицій в Тернопільську область. У свою чергу Вадим Омельченко запропонував перелік громад Франції, які вже готові співпрацювати з Україною, областю та місцевими громадами.

Важливо, що саме зараз, не чекаючи закінчення війни, ми повинні показати людям тренд відновлення українських міст, пошуку нових партнерів для громад, залучення потенційних інвесторів там, де це можливо і безпечно. Якщо говорити  про програми співпраці на рівні наших держав, то це все, через бюрократичні процедури, займає тривалий процес. Натомість, стосунки між містами та регіонами ефективніші, швидші і простіші за процедурами, - зазначив перший заступник голови облради.

 Під час зустрічі у Посольстві, Володимир Болєщук передав вітання пану Послу від депутатського корпусу Тернопільської обласної ради та її керівництва та подякував в особі Вадима Володимировича усім співробітникам Посольства України у Французькій Республіці за їхню щоденну працю задля перемоги України не лише на дипломатичному фронті.

Сьогодні Україні перемогти у війні з російськими окупантами допомагає французька зброя. Завтра до нас прийдуть відбудовувати Україну французькі гроші і технології,- сказав Володимир Болєщук.

Фото зі сторінки Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео