Віра Олександрович

Коронавірус змусив жителів Тернопільщини звикнути до сучасних сервісів

Нове

Бізнес і громадяни на Тернопільщині вже цілком оцінили переваги електронних сервісів податкової служби. Так, на кожен десяток звітних документів лише два у 2020-му подали у паперовому вигляді.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- За 11 місяців цього року платники податків Тернопільщини отримали 19 212 сертифікатів електронного цифрового підпису, - звітують у податковій. - Порівняно з січнем-листопадом 2019-го ця кількість зросла на 9 180.

Допомогли тернополянам оцінити переваги онлайн-спілкування, як не дивно, карантинні обмеження. Відтак громадяни активно користуються перевагами електронних сервісів податкової служби, зокрема Електронним кабінетом.

- Він надає десятки онлайн-послуг як представникам бізнесу, так і громадянам, - стверджують у податковій. - Починаючи від ведення і подання електронної звітності чи запитів, завершуючи сплатою податків і перевіркою стану розрахунків з бюджетом тощо.

До речі, із 549 579 податкових декларацій, які надіслали до податкової служби Тернопілля, 450 553 документи подали в електронній формі.

- Тобто 82% звітів податківці отримали в електронному вигляді, - звітують податківці. - Тобто на кожен десяток звітних документів лише два подали у паперовому вигляді.

Також упродовж січня-листопада 2020 року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС в області надали 92 394 адміністративні послуги. У їхній структурі найбільшу питому вагу традиційно мали послуги з видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника. Нею скористалися 32507 осіб.

- За отриманням відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків звернулися 18 489 краян, - підсумовують у податковій. - Також значну кількість послуг податківці надали щодо реєстрації книг обліку розрахункових операцій і витягу з реєстру платників єдиного податку, а це – 4 869 та 4 126 адмінпослуги, відповідно.

До речі, для відвідувачів у Тернопільській державній податковій інспекції (ДПІ) вже електронна черга. Адже якісний сервіс робить очікування спокійним і корисним, особливо – у час пандемії.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео