Заплатили за роботу за кордоном і залишились ні з чим

romance-scam_1920x1080

Із повідомленням про шахрайські дії до співробітників Підволочиського відділу поліції звернулися  двоє мешканок району. Невідомий виманив у них кошти за допомогу в працевлаштуванні.

Як встановили правоохоронці, в одній із соцмереж потерпілі знайшли оголошення про набір на роботу в одну з європейських країн. Зателефонували за номером, вказаним у повідомленні. Співрозмовник розповів жінкам про умови працевлаштування та попередив, що за посередницькі послуги потрібно заплатити гроші наперед. Потерпілі погодилися і перерахували на номер банківської картки, вказаної незнайомцем, гроші. Після цього абонент зник і більше на зв'язок не виходив, пише Досьє 102.

Поліцейські застерігають краян від подібних шахрайств. Ніколи не перераховуйте кошти наперед невідомим людям. Ті, що просять оплатити послуги авансом, часто зникають разом із грошима. Якщо вам обіцяють великі заробітки за роботу, якою ви ніколи не займалися, — це шахрайство. Не варто їхати за кордон, не знаючи кінцевої адреси й даних роботодавця. У будь-якому випадку проявляйте пильність та завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео