Оксана Бучко

Голова «Центру Науки Тернополя» пройде  Art-лабіринт освітянських мрій

EdCamp2-600x400

Урочиста церемонія відкриття Четвертого національного форуму незалежної вчительської спільноти «EdCamp Ukraine» відбулась у Харкові 2 липня. Учасницею «EdCamp’у» стала і тернополянка, що є головою ГО «Центр Науки Тернополя» Христина Білінська.

– Вірю в Нову українську школу, освітян та в людей, котрі впроваджують реформу освіти, – пише Христина.

Учасники «EdCamp’у» познайомляться із сучасними освітніми проектами Харкова: побувають у харківському літературному музеї, найбільшій танцювальній школі в Україні «All Stars», технічній студії «Винахідник» та Харківській школі архітектури, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Також у межах заходу вчителі проведуть багато відкритих уроків за авторськими методиками. А ще учасники пройдуть освітнім квестом та Art-лабіринтом освітянських мрій. На форумі працюватимуть проект «Літературні посиденьки», книжкова галерея та благодійна крамниця на підтримку руху «EdCamp».

EdCamp-1-600x400
EdCamp-1-600x400

До слова, ініціатива «EdCamp» народилася у 2010 році в США. Американські вчителі і вчительки вирішили створити альтернативний державному спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. З тих пір рух «EdCamp» поширився у 32 країнах. Однією з перших країн, яка приєдналася до американської ініціативи, стала Україна.

Громадська організація «ЕдКемп Україна» має на меті покращення кваліфікації шкільних педагогів, підвищення статусу вчительок та вчителів та загалом реформування системи освіти України. Сьогодні «EdСamp Ukraine» є найбільшим незалежним освітянським рухом у країні, до нього вже приєдналися 15 000 прогресивних педагогів. Однією з ключових подій руху є щорічна загальнонаціональна (не)конференція «EdCamp Ukraine», яка відбувається вже вчетверте. Щомісяця регіональні (не)конференції (міні-едкемпи) проходять в різних закладах освіти по всій Україні. З моменту створення спільноти у 2015 р. в регіонах відбулося 82 події для місцевих громад.

Фото: прес-служба Міністерства освіти та науки України

Вибір читачів за тиждень

Відео