Голова «Укравтодору» проінспектував будівництво дороги М-19 поблизу Чорткова (фоторепортаж)

DSC_0909

Вчора, 5 вересня, Чортків із робочим візитом відвідав голова «Укравтодору» Олександр Кубраков. Він разом із народними депутатами України Євгенією Кравчук та Володимиром Гевком, міським головою Чорткова Володимиром Шматьком та представниками Служби автомобільних доріг у Тернопільській області оглянули стан будівництва дороги М-19 поблизу Чорткова.

- В рамках програми «Велике будівництво» в 2020 році на Тернопільщині оновлюємо 162 км доріг державного значення, та ще 76,8 км місцевого. У верхньому шарі – вже 38 км, у нижньому – 100 км. Крім цього, що дуже важливо – активно облаштовується інфраструктура, а саме тротуари та нове освітлення. Готово 12 кілометрів пішохідних доріжок з 52. Встановлено 558 з 1817 опор для освітлення. Тобто ми не просто будуємо дорогу, а фактично ще й проводимо вздовж неї благоустрій, – розповів Олександр Кубраков.

DSC_0879
DSC_0879

Народна депутатка України Євгенія Кравчук зазначила, що будівництво дороги аж до кордону із Чернівецькою областю, згідно з планами, повинне закінчитись до кінця жовтня. На її думку, будівництво саме цієї дороги, яка простягається через усю область, дасть поштовх до розвитку туризму на Тернопільщині: «Дорога М-19 – це готовий туристичний маршрут. Це і сам Тернопіль, і Кременець, Вишнівець, Збараж, Теребовля, Чортків, Заліщики. У кожному місті є щось цікаве».

- Коли пішла мова про будівництво даної дороги, відразу вирішив поцікавитись, як саме її відбудовуватимуть навколо Чорткова. Дізнався, що у першому проектному рішенні не було передбачено будівництва надзвичайно важливої для нас розв’язки, так званого кленового листка на виїзді із міста, який давним-давно потребував ремонту. Тому щиро дякую Олександру Кубракову, Володимиру Гевку та Євгенії Кравчук за те, що почули моє прохання та внесли зміни до проекту. Це конструктивно правильний та господарський підхід. Також для чортків’ян важливо, що освітлюватиметься дорога від самого в’їзду у місто, починаючи від знаку «Чортків», – розповів Володимир Шматько.

DSC_0885
DSC_0885

DSC_0870
DSC_0870

DSC_0855
DSC_0855

DSC_0860
DSC_0860

DSC_0915
DSC_0915

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео