Орест Сарматський

Головний покупець відмовився від цукру з України (Агро-новини)

цукор

Цукор та інші вантажі, які надходять до Узбекистану не розвантажуються та не розмитнюються. Така ситуація склалась у зв’язку із забороною приймати вантажі із України.

Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

«Така раптова зупинка призводить до невиконання умов укладених раніше контактів. А з урахуванням того, що останні пів року основним імпортером вітчизняного цукру був саме Узбекистан, ми можемо сказати, що втрачаємо основний ринок збуту», — прокоментувала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

НАЦУ «Укрцукор» направила офіційне звернення до Міністерства аграрної політики та продовольства України та до Міністерства економічного розвитку та торгівлі з проханням надати роз'яснення та владнати ситуацію, щодо затримання української продукції під час ввезення на територію Республіки Узбекистан.

Україна з початку року отримала від агроекспорту $14,8 млрд

Зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за січень-жовтень 2018 року склав  $19,2 млрд та збільшився на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, $14,8 млрд склав український аграрний та харчовий експорт, а $4,3 млрд — імпорт.

Про це зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, говориться у повідомленні міністерства.

«Нашими головними торговельними партнерами в галузі АПК залишаються країни Азії, які займають перше місце в регіональній структурі експорту, друге — Європейський Союз, третє — країни Африки. Якщо говорити про результати імпорту, то він також помітно збільшився — на 20,8%. Найбільше до українського ринку постачались наступні іноземні товари: риба, ракоподібні, плоди, горіхи, тютюн, какао боби, шоколад, олія, кава, чай та прянощі», — резюмувала Ольга Трофімцева.

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Вибір читачів за тиждень

Відео