Тетяна Бакай

«Говорив: «Хто як не я»: рідні просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України Назарію Андрушківу

До завершення дії петиції залишилося 43 дні і потрібно зібрати ще близько 5500 підписів

Життєвою позицією Назарія Андрушківа було гасло “Хто як не я?”, тому з перших днів повномасштабного вторгнення він вступив до лав Збройних сил України. Тримав оборону Київської області, виконував спеціальні бойові завдання в Миколаївській та Херсонській областях. За свої дії захисник отримав нагороди від Головнокомандувача ЗСУ “Слава і Честь”. З кінця 2022 року виконував бойові завдання у Донецькій області. 18 жовтня 2023 року Назарій Андрушків загинув, потрапивши з групою під ворожий обстріл. Рідні просять про підписання петиції про присвоєння йому звання Героя України. До завершення дії петиції залишилося 43 дні, ще потрібно зібрати ще близько 5500 підписів. 

Я просила його не йти на фронт, але він мене не слухав. Він казав мені: «Якщо не підемо і не будемо їх стримувати, то вони прийдуть сюди». Назарій казав мені, що має захищати дружину та дітей, тож його рішення не обговорювалось. Тому зараз нам важливо аби йому присвоїли це звання, щоб не загубити памʼять про нього, — розповіла Терену мати полеглого Героя Світлана Андрушків. 

Назарій Андрушків родом з Козови  Тернопільської області. Навчався у Козівській державній українській гімназії ім. Герети та закінчив Львівський національний університет імені І.Франка, за фахом історик-археолог. А ще – майстер спорту з хортингу (вид спортивних єдиноборств - ред.). У 2014 році одружився та має двох дітей: 7-річну доньку та 2-річного сина. 

У нас так ще з дитинства закладено від дідів-прадідів, що потрібно любити та захищати свою країну. Цю любов Назарій передавав і своїм дітям. У нас в домі ніколи не розмовляли російською мовою, а діти знають та розуміють що таке війна, — каже мати Героя. 

До повномасштабного вторгнення Назарій ніс службу у відділенні тактичної підтримки «TacTeam” управління патрульної поліції у Львівській області. Він любив свою Батьківщину понад усе, відтак, не задумуючись став на її захист. Рідні просять усіх небайдужих підписати петицію та вшанувати пам'ять Героя. 

Читайте також: Наречена полеглого Героя з Тернополя сфотографувалася у весільній сукні, яку так і не встигла одягнути

Просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Василю Мармусу з Тернопільщини

Фото з особистого архіву Світлани Андрушків

Вибір читачів за тиждень

Відео