Ростислав Фук

Громада на Тернопільщині виграла грант на облаштування молодіжного простору і медіацентру

У такому просторі молодь спілкується і гуртується, вчиться сворювати якісний фото і відеоконтент

Озернянська громада виграла грант, на який облаштувала сучасний молодіжний простір та запустила медіацентр для молоді. Про це повідомляють на сайті програми «U-LEAD з Європою», експерти якої надали консультаційну підтримку у підготовці проєктної заявки озернянським громадським активістам.

Грант на створення молодіжного простору виграла місцева громадська організація «Жива громада», створена у 2020 році. Ідея з облаштуванням такого простору виникла в Озернянській громаді ще до повномасштабного вторгнення, але втілити її вдалося за рік з моменту, коли про це йшлося на зустрічі громадських активістів.

Активісти, завдяки співпраці з регіональним офісом «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області, дізналися про діючий грантовий конкурс від громадської організації «YouthUp».

Молодіжний простір – це місце, де молодь буде гуртуватися та спілкуватися, а відеостудія, яка діятиме на його базі, дасть  можливість навчитися створювати якісний фото та відеоконтент.

Завдяки виграному гранту громадська організація «Жива громада» закупила комплект меблів, необхідних для облаштування молодіжного простору, а для роботи відеостудії – сучасну техніку. Відтак є можливість працювати на потужному персональному комп’ютері, функціонал якого дозволяє опрацьовувати відео та фотоматеріали в професійних програмах. Також придбали якісний фотоапарат. З його допомогою жителі громади зможуть у молодіжному просторі зробити фото на документи. Особливо важливо це для пенсіонерів, які не завжди мають можливість поїхати та отримати таку послугу в іншому місті.

В рамках проєкту було проведено майже 20 навчальних заходів. Зараз молодь працює над сценарієм короткометражного фільму про Озернянську громаду, який вони планують самостійно відзняти та спробувати себе в ролі акторів та режисерів. А четверо підлітків уже взяли участь у зйомках короткометражки, знімальна команда якої складається з їхніх однолітків з Тернополя.

Одна з ідей молоді – це відкриття кінотеатру в Озернянській громаді. Завдяки проєкту цю ініціативу вже частково реалізовано, оскільки є можливість переглядати фільми в приміщенні, яке облаштоване в укритті. В умовах частих відключень електроенергії молодіжний простір має безперебійне електропостачання завдяки генераторам, які раніше громаді були надані Програмою U-LEAD.

Фото: u-lead.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео