Тамара Коблик

Жителі Тернопільщини можуть отримати від 50 до 250 тис. грн на власну справу

У 2022 році відбулось 12 хвиль подачі заяв на отримання мікрогрантів, кожна з яких тривала 2 тижні. Загалом було видано мікрогрантів на 777 млн гривень

Бізнес

Жителі Тернопільщини, які хочуть отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми “Власна справа”.

Про це повідомила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко. 

Мікрогранти на старт або розвиток власної справи - одна з найпопулярніших грантових програм єРобота. Минулого року 3 300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Уряд готовий підтримати кожного українця, який має бажання зайнятись підприємництвом, надаючи йому безповоротну фінансову допомогу. Таким чином ми інвестуємо в розвиток малого бізнесу та активізацію економіки, а також стимулюємо покращення ситуації на ринку праці, адже ці підприємці створять десятки тисяч нових робочих місць, - розповіла Юлія Свириденко.

Отримати мікрогрант можуть як чинні підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти потрібно:

  1. Подати заявку та бізнес-план через портал Дія
  2. Пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості
  3. У разі позитивного рішення – отримати грант.

Нагадаємо, програма “Власна справа” стартувала 1 липня 2022 року. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою отримання мікрогранту є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми наданого мікрогранту. У 2022 році відбулось 12 хвиль подачі заяв на отримання мікрогрантів, кожна з яких тривала 2 тижні. Загалом було видано мікрогрантів на 777 млн гривень. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео