Віра Олександрович

Громадам на Тернопільщині нема на що нарікати – у скарбниці надійшло понад 5 мільярдів гривень

Гроші

На Тернопільщині територіальні громади вже отримали майже 5,2 млрд грн податкових надходжень. І це – набагато більше, ніж торік.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. Нагадаємо, наразі на Тернопіллі – 55 територіальних громад - різних як за розміром, так і за можливостями.

- До місцевих бюджетів Тернопілля у січні-листопаді цього року платники податків перерахували майже 5,2 млрд грн платежів, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Це перевищило рівень надходжень за 11 місяців торік аж на 23%. Відтак бюджети отримали на 961,2 млн грн більше.

За словами посадовця, найбільше грошей територіальні громади краю отримали від: податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиного податку (ЄСВ), плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також - акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

- Так, із початку року сплатили 3,5 млрд грн ПДФО, що на 670,6 млн грн більше, ніж торік, - додає він. – Представники малого бізнесу перерахували 792,7 млн грн єдиного податку, а це «плюс» 127,3 млн грн до рівня 11-ти місяців 2020 року.

Плати за землю спрямували 381,1 млн грн. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 167,1 млн грн, що на 39,9 млн грн більше, ніж торік.

- Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 118,6 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, а це - на 21,8 млн грн перевищило надходження 2020-го, – деталізує очільник податкової служби.

До речі, лише впродовж листопада цього року платники податків спрямували до місцевих скарбниць 565 млн грн. Приріст до 2020-го склав 103,7 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео