«Громадський бюджет»: які проекти реалізують у Чортківській громаді?

ГБ_Площа

Завершилось голосування за проекти «Громадського бюджету 2021», тож вже відомі проекти-переможці, котрі будуть реалізовані у Чортківській громаді за кошти платників податків вже цьогоріч. Нагадаємо, цьогорічна сума «Громадського бюджету» становить 700 тисяч гривень, максимальна вартість проекту – 100 тисяч. 

У міській раді відбулось засідання комісії, яка визначила проекти, котрі набрали найбільшу кількість голосів від жителів нашої громади. Всього є сім проектів-переможців, три – із сіл громади, чотири – із Чорткова. 

Отож, які проекти будуть реалізовані у селах громади?

  • 494 голоси (262 онлайн, 232 офлайн) – «Спортивно-відпочинковий комплекс «Над Серетом» с. Скородинці. Автор – Олег Гапій

(створення зон для відпочинку з альтанками та гойдалками для дітей. Облаштування волейбольного майданчика та поля для міні-футболу. Популяризація та розвиток веломаршрутів. У майбутньому створення канатного парку). 

1
1

  • 483 голоси (173 онлайн, 310 офлайн) – «Сучасним дітям – сучасна зона для ігор та відпочинку» с. Біла. Автор – Петро Чуба

(у с. Біла навчається 225 учнів у школі та виховується 45 діток у садочку. Після занять дітям потрібно відпочити. А  облаштування даного спортивного майданчика, а отже створення умов для повноцінного фізичного, розумового, сенсорного, естетичного, екологічного розвитку учнів, молоді та їх безпечного дозвілля сприятиме здоровому поколінню). 

6
6

  • 399 голосів (41 онлайн, 358 офлайн) – «Воля. Незалежність. Перезавантаження» с. Росохач. Авторка – Людмила Гнип

(монумент Незалежності, що розташований у центрі села, де збираються всі жителі та гості, місце, де відбуваються зібрання, молебні, концерти. Реконструкція включає в себе не тільки відновлення пам’ятки історії, але й облаштування території (місць) для людей з особливими потребами, покращення естетичного вигляду села).

IMG_7311
IMG_7311

Які проекти перемогли у Чорткові?

  • 286 голоси (110 онлайн, 176 офлайн) – «Дитячий майданчик у парку ім. І.Франка». Авторка – Аліна Скалій

(встановлення дитячого майданчика для дітей молодшої вікової категорії, сприяння їхньому фізичному розвитку та безпечному відпочинку). 

12
12

  • 268 голосів (152 онлайн, 116 офлайн) – «Ми всі різні, але рівні». Авторка – Наталія Криса

(створення дитячого інклюзивного майданчика для дітей з інвалідністю. Особливі діти отримають можливість з користю проводити час на свіжому повітрі, буде можливість проводити інтерактивні ігри та інші розвиваючі вправи). 

19
19

  • 218 голосів (33 онлайн, 185 офлайн) – «Продовження проекту «Набережна «Берізки». Автор – Сергій Скалій

(продовжуємо реалізацію проекту щодо облаштування зони громадського відпочинку зони «Берізки», перехід до другого етапу, сприяння сім’ям разом проводити вільний час в спеціально облаштованому для відпочинку місці: освітлення зони відпочинку для безпечного перебування у вечірній час; встановлення камер спостереження з підключенням їх до загальноміської мережі). 

3
3

  • 143 голоси (40 онлайн, 103 офлайн) – «TRY E’zone». Автор – Назарій Бабин 

(створення громадського простору на центральній площі Чорткова. Перший міський експеримент TRY E’zone передбачає також серію активностей від депутатів Молодіжної ради та здійснення постійного сезонного моніторингу за виконанням оновленою площею запитуваного функціоналу). 

13
13

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео