Віра Олександрович

Гроші ще маємо: на Тернопільщині 7 місяців не минули дарма

Гривні

До бюджетів усіх рівнів Тернопільщина вже сплатила на третину більше грошей, ніж торік. Такі показники здивували навіть досвідчених експертів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Понад 5,4 млрд грн податків і зборів склав внесок Тернопільщини до зведеного бюджету України у січні-липні 2021 року, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Порівняно з відповідним торішнім періодом платники з нашого краю перерахували на 1,3 млрд грн або на 32,1% більше.

На його думку, таку позитивну тенденцію до зростання сплачених податків наразі спостерігають завдяки відповідальній позиції краян.

- Зокрема, надходження до державного бюджету склали 2,4 млрд грн, тоді як у січні-липні 2020-го було лише 1,7 млрд грн, - зауважує Михайло Яцина. - Відтак цьогоріч надходження зросли на 728,5 млн грн або 43,4%.

До речі, доходи місцевих бюджетів упродовж 7 місяців склали трохи більш як 3 млрд грн. Приріст до показників січня-липня 2020 року склав 589,5 млн грн або 24,3%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео