Анастасія Кисіль

Настасівські пампухи та інші смаколики у «Зимовій казці» (фото, відео)

Гостям фестивалю «Коляда єднає Україну» випала нагода скуштувати смаколики у Настасові, де можна було обрати щось на будь-який смак: від шашликів і ковбасок до глінтвейну та наливок, а на десерт - всім відомі пампушки.

IMG_6160

Кажуть, м’ясо приготоване просто неба на вогні - найсмачніше. Андрій Ольховський щедро замаринував 1 тонну м’яса, а ще півтори привіз свіжим.

- Ми - Тернопільський м’ясокомбінат, цей шашлик з шиї, з маринадом чілі-вілі. Ми використовуємо тільки якісний продукт від нашої ферми без добавок, - розповідає Андрій Ольховський.

Фото1
Фото1

- Є в нас бургери, є хот-доги, є ковбаски на шпажках, картопелька фрі і по-домашньому, кукурудза, пампухи, соління, є медівочка і глінтвейн, - розповіла Соломія Таратула.

Фото2
Фото2

- Часникова ковбаска обжарена на грилі, соління, донатси, пампушки, які дівчата нажарили у фірмовому магазині з маком і вишнею, - вони просто прекрасні, - розповідає працівниця магазину Студія м’яса Ірина Мицин.

Додає смаку їжі і особлива атмосфера фестивалю. Гості ствердно кажуть, що смачно.

Фото4
Фото4

- Дуже гарно, смачненько. Як для села, то дуже велика подія. Мені дуже все сподобалось, - ділиться враженнями Петро.

- Дуже смачно, дуже сподобалося нам, - каже Тетяна.

- Набагато смачніше, ніж я їв у ресторані, адже ребра соковиті і видно, що зроблені на вогні, а в ресторані - незрозуміло де, - каже Андрій.

Щоб зігріти гостей, Андрій Коваль приїхав з Києва та привіз 500 літрів глінтвейну.

Фото3
Фото3

- Закарпатські вина є і глінтвейн, - розповідає Андрій Коваль. - Є вино з додаванням гранатового соку чи персикового соку, і тому вони різносмакові виходять,

Ціни були помірні.

Фото5
Фото5

- Картопля в нас продається порційно, 1 порція картоплі з часником по-селянськи - 40 гривень, в порції орієнтовно 200 грамів, запечена на шампурі з беконом - 50 гривень. Ковбаски від 30 гривень за штуку, м’ясо 50 гривень за 100 грам  курочки, за свинину - 60 гривень, ребра по 50 гривень, - каже Ірина Гоза

IMG_6161
IMG_6161

- 250 грам глінтвейну коштує 60 гривень, 350 - 80 гривень, 500 грам - 100 гривень, - розповідає Андрій Коваль.

Поїсти гарячого можна було й безкоштовно. Володимир Мужевич розповів рецепт фірмового куліша, яким вгощали гостей фестивалю:

6
6

- Куліш ми готуємо каші пшоняної, перед тим тушкуємо м’ясо з цибулькою, щоб вона була запашна, смачна, щоб люди зігрівалися і були задоволені. Як правило, каша приготована на морозі дуже смакує.

[embed]

[/embed]

Фото авторки

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео