Віра Олександрович

Дорогами Тернопільщини у 2021 році їздили 76 елітних автомобілів

Авто

Територіальні громади Тернопільщини від автовласників у 2021 р. отримали майже 2 млн грн транспортного податку. Якщо врахувати ставку цього платежу, то можна з’ясувати, що елітних легківок у нас – 76 штук.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- За січень-листопад 2021 р. до місцевих бюджетів Тернопілля власники авто сплатили 1,9 млн грн транспортного податку, - уточнюють у податковій. – Цей показник перевищив очікувані надходження на 402,3 тис. грн або «плюс» 27% додатково.

Власники автомобілів-юридичні особи сплатили 1,3 млн грн, що на 321,6 тис. грн більше, ніж очікували. Фізособи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 592,6 тис. грн цього платежу. Приріст до очікуваних надходжень склав 80,6 тис. грн або «плюс» 16%.

- Доречно нагадати, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі - нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні за законом власні легкові авто, з року випуску яких минуло не більш як 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, - наголошують у податковій. - Оскільки цьогоріч розмір «мінімалки» – 6 000 грн, то прохідний поріг для «елітних» авто - 2 млн 250 тис. грн (або близько 82 478 доларів США – прим.).

Нагадаємо, ставку податку встановлюють із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожну легківку, що є об'єктом оподаткування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео