Сергій Добалюк з перших днів пандемії підтримував медиків

120075449_348641526355900_6289690909656970501_n

Сергій Добалюк родом із Козови. Нині він балотується на посаду міського голови рідного міста від партії «За майбутнє». Чоловік ще від початку пандемії активно займався волонтерською діяльністю, допомагав забезпечувати медзаклади Козівського району засобами захисту. А також Сергій очолює громадську організацію «Патріоти рідного краю» Відродимо Козівщину», яку створив цьогоріч.

- Ми стали волонтерами і почали допомагати лікарям, бо розуміли, що захищений лікар, – захищені ми. За гроші, які жертвували краяни, зокрема, аграрії, бізнесмени, ми закупили засоби захисту для медиків», – розповідає Сергій Добалюк

Сергій від початку пандемії працював у штабі громадської організації «Дзвін», яка діє при місцевому храмі. Кошти на благодійність перераховували місцеві підприємці і жителі Козови. За три місяці на рахунок Козівської районної лікарні вдалося зібрати понад півмільйона гривень та придбати новий апарат ШВЛ, респіратори, маски, рукавиці, дезінфектори, антибіотики, пірометри. Окрім того волонтери організації закупили тканину та пошили понад 10 тисяч захисних костюмів для працівників швидкої допомоги та медиків Козівської, Зборівської, Підгаєцької районних лікарень. За зібрані кошти було закуплено аналізатори крові та сечі, за допомогою яких пацієнти зможуть за незначні кошти зробити аналізи і перевірити стан свого здоров’я.

Сергій Добалюк вирішив піти у політику, тому що хоче зробити так, щоб людям більше не довелося їздити за кордон, аби забезпечити сім’ю. Він вважає, що потрібно залучати інвесторів, відновлювати старі підприємства і будувати нові, створювати робочі місця.

- Якщо проведемо інвентаризацію землі, заведемо інвесторів, створимо багато робочих місць, запустимо цукровий завод. Думаю, це будуть великі надходження до бюджету і громада буде перспективною, це буде наше майбутнє, а громада розвиватиметься, – наголошує Сергій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео