Віра Олександрович

Елітні автівки вже забезпечили Тернопільщині на 16% більше грошей

авто

Місцеві скарбниці Тернопільщини вже отримали майже 820 млн грн транспортного податку. Показник – набагато вищий, ніж торік.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Власники елітних автівок для територіальних громад Тернопільщини вже сплатили 819,7 тис. грн транспортного податку, - кажуть у податковій. - Додаткові надходження платежу склали 113,1 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 16%.

При цьому юридичні особи сплатили цьогоріч 663,5 тис. грн. Приріст до очікуваних надходжень від них склав 27,7%.

- Відтак громади отримали додатково 143,9 тис. грн платежу, - кажуть податківці. – Громадяни ж – власники автомобілів класу «люкс» перерахували 156,1 тис. грн податку.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі - нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більш як 5 років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року . Тобто у 2021 році – 2 млн 250 тис. грн, у 2020 році – 1 млн 771 тис. 125 грн. Ставку податку встановлюють з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожну легківку, що є об'єктом оподаткування. Сплачується платіж за місцем реєстрації платника податку, вказаною в реєстраційних документах на авто, та зараховується до місцевих бюджетів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео