Нова схема розрахунку за товари, про яку має знати кожен тернополянин

1

Як раніше повідомляв ТЕРЕН, вже від сьогодні в Україні діятиме новий закон, який стосуватиметься заокруглення загальних сум розрахунків готівкою.

Таке нововведення відбудеться внаслідок припинення з 1 липня 2018 року карбування та випуску монет номіналом 1, 2, 5 та 25 копійок. Проте, дані монети ще будуть в обігу, ними можна буде розрахуватися. Та в разі відсутності дрібних монет у покупця і продавця при розрахунках готівкою сума покупки у чеку буде заокруглюватися.

- Національний банк України упевнений, що правила заокруглення застосовуватимуться справедливо і прозоро для обох сторін розрахунків, – наголосив Віктор Зайвенко, директор Департаменту грошового обігу НБУ.

Дане правило не стосуватиметься безготівкових розрахунків.

Заокруглення стосуватиметься тільки загальних сум розрахунків готівкою у чеку та розрахунків в акті про видачу коштів чи іншому документі, що оформляється під час повернення коштів у разі повернення товару, повідомляють на сайті НБУ.

Правила заокруглення будуть такими: якщо сума покупки закінчується від 1 до 4 копійок, заокруглення буде в бік зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок; якщо сума буде закінчуватися від 5 до 9 копійок, заокруглення буде в бік збільшення суми, яка закінчується на 0 копійок.

Детальнішу інформацію про нововведення читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео